Γυναίκα κάνει σόλο ταξίδι με άλογο στη Μογγολία

1
Γυναίκα κάνει σόλο ταξίδι με άλογο στη Μογγολία

Το είδα και έπρεπε απλώς να το μοιραστώ (και πάλι, αφού το μοιράστηκα ήδη στο Facebook).

Αυτό το βίντεο είναι απίστευτος! Τι όμορφο τοπίο. Τι περιπέτεια! Τι ωραία γυναίκα να το κάνεις. Είμαι δέος μαζί της!

Οι ευχάριστες στιγμές, θέλω να το συζητήσω περαιτέρω, αλλά πραγματικά κάτι μου χτύπησε. Πάντα είχα πόθο περιπλάνησης, και υπάρχει κάτι στο να κάνω ένα ταξίδι που το κάνει τόσο μακριά από την πεπατημένη, όχι κάτι που είναι απλώς συσκευασμένο και ξεσκονισμένο και δείχνει όμορφο.

Προσθέστε ότι αυτό είναι με άλογα – λοιπόν, ακούγεται ότι θα ήταν μια απίστευτη περιπέτεια! Το κάμπινγκ με τα άλογα, η εξερεύνηση και η ιππασία όλη μέρα ακούγεται σαν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

7 ημέρες πεζοπορία με άλογο μόνος στη Μογγολία

Ας βουτήξουμε στο βίντεο.

Αρχικά, η Eva zu Beck δημιούργησε ένα απίστευτο βίντεο και είναι πραγματικά ταλαντούχα. Η ποιότητα παραγωγής είναι κορυφαία και λέει μια υπέροχη ιστορία. Το τοπίο είναι απίστευτο. Χρησιμοποιεί πλάνα από drone για να δείξει τη Μογγολία και είναι όμορφο.

Σχεδιάζει να βγει στην έρημο για 2 εβδομάδες με 2 άλογα. Έχει την κατάλληλη εμπειρία για να κάνει αυτό το είδος ταξιδιού – έχει πάει στη Μογγολία στο παρελθόν, έχει δουλέψει με άλογα εκεί και έχει κάνει ομαδικές ιπποδρομίες από εκεί. Ιππεύει από παιδί.

Τώρα, παρά τα όσα είπα νωρίτερα για την λαχτάρα της περιπέτειας, νιώθω ήδη ένα οδόφραγμα. Παρά το γεγονός ότι είχα άλογα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, θα ένιωθα ανίκανος με το συνεχή χειρισμό δύο από αυτά ταυτόχρονα και θα ήμουν πνιγμένος στο να διασφαλίσω ότι οι καθημερινές τους ανάγκες ικανοποιούνται. Δεν θα ήταν ακριβώς να τα σβήσετε και μετά να περιπλανηθείτε για ένα κοκτέιλ.

Η παρόρμησή μου να κάνω μια περιπέτεια εξατμίζεται λίγο… Χρειάζομαι λίγη περισσότερη υποστήριξη για να λειτουργήσω.

Αλλά τέλος πάντων, πίσω στο βίντεο:

Τα άλογα μεταφέρονται στο εθνικό πάρκο με φορτηγό με ανοιχτή πλάτη.
7 ημέρες πεζοπορία με άλογο μόνος στη Μογγολία

Υπάρχουν τόσο πολύ όμορφα τοπία και φαίνεται καταπληκτικό να οδηγείς εκεί. Είναι ανοιχτά χωράφια και απίστευτη θέα στα βουνά.

Υπάρχουν κίνδυνοι. Αρχικά την προειδοποίησαν ότι μπορεί να συναντήσει κακούς ανθρώπους. Ευτυχώς αυτό δεν συμβαίνει, αλλά θα ένιωθα λίγο φοβισμένος όταν ήμουν σόλο γυναίκα σε μια ξένη χώρα (ανεξαρτήτως χώρας). Αντίθετα, είναι σε πλήρη απομόνωση και το νιώθει.

Εξέτασα τους κινδύνους της Μογγολίας και φαίνεται ότι ο πιο πιθανός κίνδυνος που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει θα ήταν να της κλέψουν τα άλογά της. Είναι πολύ εύκολο για τους κλέφτες αλόγων να τα κλέψουν ενώ κάποιος κοιμάται. Αναφέρει ότι είναι πολύ κουρασμένη κάθε βράδυ για να ανησυχεί για τον κίνδυνο, οπότε φαίνεται ότι ήταν τυχερή με αυτό.

Καταλήγει να πέσει δύο φορές, και τη δεύτερη φορά όταν το καλεί τα παρατάει και γυρίζει πίσω. Νομίζει ότι μπορεί να έχει διάσειση. (Θα αναφέρω απλώς εδώ ότι αν φορούσε κράνος, μάλλον θα ήταν μια χαρά. Αλλά αυτή είναι η επιλογή της.)

Έκανε 7 ημέρες από τις προτεινόμενες 2 εβδομάδες.

7 ημέρες πεζοπορία με άλογο μόνος στη Μογγολία

Είναι σίγουρα επικίνδυνο και θα μπορούσε να είχε τελειώσει πολύ χειρότερα. Πόσο καιρό θα χρειαζόταν κάποιος για να τη βρει αν είχε σπάσει κάτι;

Είναι λίγο πολύ σκληρό για μένα, αλλά είναι απίστευτο να βλέπεις κάποιον άλλο να το περνάει. Είναι μια βόλτα που θα ήθελα να κάνω κάποια μέρα, αλλά σίγουρα όχι μόνος – θα κάνω το οργανωμένο ταξίδι!

Θα το έκανες? Ή έχετε κάνει κάτι παρόμοιο;

Schreibe einen Kommentar