Διαλείπουσα νηστεία, στρες και άγχος: Η ζωή IF

0
Διαλείπουσα νηστεία, στρες και άγχος: Η ζωή IF

Προσθέστε hormesis


Μερικοί άνθρωποι έχουν σχολιάσει για αυξημένο «άγχος» κατά τη διάρκεια της Διαλείπουσας Νηστείας, οπότε σκέφτηκα να μοιραστώ αυτή τη συζήτηση που είχα με κάποιον σχετικά με το άγχος. Όσο και αν το IF έχει φέρει στους ανθρώπους μια ζωή χωρίς άγχος (μαζί με όλα τα άλλα πολυάριθμα οφέλη για την υγεία) όσον αφορά το φαγητό, με άλλα μπορεί επίσης να ενισχύσει ορισμένα υποκείμενα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν (ειδικά αν κάποιος κάνει ΑΝ πάρα πολύ πολύ σύντομα). Έχει να κάνει με το να διατηρείτε ακόμα το τμήμα «Διαλείπουσα» στο IF, και να το κάνετε να λειτουργεί για εσάς… και να γνωρίζετε πότε δεν είναι. Η συζήτηση πήγε ως εξής (η απάντησή μου παρακάτω στην ερώτησή του σχετικά με το αυξημένο άγχος):

Το άγχος δεν είναι καλό… και πάλι δεν ξέρω τον τρόπο ζωής σου… τα επίπεδα άγχους σου… ανησυχείς για πράγματα στη δουλειά… προσπαθείς και κάνεις πάρα πολλά για τη δουλειά όλη μέρα… δεν βρίσκεις χρόνο για να χαλαρώστε… έχετε εμμονή με πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε… είχατε προβλήματα στο παρελθόν με την κατάθλιψη… είχατε προβλήματα με την εμμονή με το τι τρώτε στο παρελθόν… κοιμάστε πολύ….. είσαι καλωδιωμένος για καφέ όλη μέρα; Τόσα πολλά ερωτήματα στα οποία η υγεία είναι μεγαλύτερο μέρος.

Είχα λίγες κρίσεις άγχους, αλλά είναι συνήθως όταν πιέζω πολύ το μυαλό και το σώμα μου… προσπαθώντας να κάνω πάρα πολλά… ανησυχώ για κάτι που έχει να κάνει με τη δουλειά και τα χρήματα… το άγχος για πράγματα που πραγματικά κάνουν» Δεν έχει σημασία…. το να μένετε ξύπνιοι μέχρι αργά και συνήθως δεν απελευθερώνεστε με άσκηση ή απλώς ένα διάλειμμα. Από εκεί και πέρα ​​θα μου πάρει μια μέρα για να κλείσω τον υπολογιστή και να πάω να μην κάνω τίποτα….. το σώμα πρέπει να επαναρυθμιστεί. Το IF μπορεί να ήταν ένας παράγοντας επειδή μου έδωσε υπερβολική πνευματική εστίαση σε μια περίοδο που προσπάθησα να κάνω πάρα πολλά. Ο εγκέφαλός μου βραχυκύκλωσε τελικά. Το να σκέφτεσαι πολύ δεν είναι ο στόχος….η απόλαυση της ζωής είναι. Το να μπορείς να κάθεσαι αναπαυτικά και να αφήνεις το μυαλό ελεύθερο είναι πώς δεν σε πιάνει άγχος…. Το να αφήσεις την πλευρά του εγώ να αναλάβει και να της δώσει την ανάγκη να κάνει πάντα πράγματα θα φθείρει οποιονδήποτε. Για μένα απολαμβάνω ήδη να μπορώ να κάθομαι ακίνητος και να μην κάνω τίποτα… στή κάποιος που δεν μπορεί να καθίσει ακίνητος ή έχει υψηλά επίπεδα άγχους/στρες, το να του δώσεις περισσότερη νοητική εστίαση είναι σαν να δίνεις ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο σε έναν έφηβο… δεν είναι καλή ιδέα και τελικά θα οδηγήσει μόνο σε ατύχημα (που συνήθως είναι κατάθλιψη) . Η νηστεία πριν από πολύ καιρό ήταν πιο εύκολη όταν οι άνθρωποι δεν ανησυχούσαν τόσο για πράγματα και είχαν αρκετό χρόνο εκτός λειτουργίας…..στο σημερινό κόσμο της συνεχούς διέγερσης/κινητών τηλεφώνων/κυκλοφορίας/αγχωτικού άγχους από την εργασία/προθεσμιών/πίεσης για να είσαι ο καλύτερος μπορεί να είναι/γυμναστήρια με ηλεκτρονικό εξοπλισμό και τηλεοράσεις παντού/24ωρα κανάλια κακών ειδήσεων που σας δίνουν πάντα κάτι να ανησυχείτε……νομίζω Το IF θα μπορούσε απλώς να ενισχύσει τυχόν προβλήματα που έχουμε ήδη και τα οποία δεν αντιμετωπίζουμε….Το IF απλά το ανεβάζει σε ένα νέο επίπεδο όπως τώρα Ο εγκέφαλος γίνεται πιο ενεργός, αλλά εξακολουθεί να επικεντρώνεται σε λάθος πράγματα. Υπάρχει ένα βαθύτερο πρόβλημα στην καρδιά που πρέπει να φανεί και να αφεθεί. Τα καλά νέα είναι ότι έχουμε τον απόλυτο έλεγχο σε τι να εστιάσουμε και τι να αφήσουμε, αλλά πρώτα πρέπει να δούμε πραγματικά τι συμβαίνει… καθώς δεν μπορείτε να ρίξετε αποσκευές δεν ξέρετε καν ότι μεταφέρετε.

Για να το σκεφτώ περισσότερο, εδώ κατέληξα:

  • καθημερινή νηστεία δεν είναι κάτι που έκανε ο άνθρωπος κάθε μέρα το 10.000 π.Χ.… νήστευε όταν δεν είχε φαγητό και έτρωγε όταν το είχε…. άρα… ολόκληρο „διακοπτόμενη“ μέρος
  • Εσείς το αυτόνομο νευρικό ελέγχει την καρδιά, τους πνεύμονες, τους αδένες, το στομάχι, τα αιμοφόρα αγγεία και άλλα όργανα. Διακυβεύεται από το SNS (μάχη ή πτήση) και το PNS (ανάπαυση και πέψη)
  • Ξυπνώντας βρίσκεστε σε ένα Απόκριση SNS (μάχη ή πτήση)…Γιατί? Επειδή το σώμα σας πρέπει να ανεβάσει την κορτιζόλη για να σας ξυπνήσει και πρέπει να σας παρακινήσει να πάτε για κυνήγι για φαγητό. Αυξάνει επίσης την πνευματική σου εγρήγορση γιατί θέλει να βρεις τροφή και να είσαι έξυπνος κυνηγός…καθώς ένας χαζός μπορεί να πεθάνει από την πείνα.
  • Νηστεία (ΑΝ) Καθημερινά θα ακριβώς διατηρήστε το SNS σε λειτουργία…εξ ου και ο λόγος για τον οποίο μπορεί να υπάρξει πρόσθετη αύξηση του μεταβολισμού και καύση λίπους (επίσης ο λόγος για αυξημένη πνευματική εστίαση).
  • Οι καθημερινοί μας στρεσογόνοι παράγοντες και ο τρόπος ζωής μας δεν είναι αυτό που ήταν πριν από 10.000 χρόνια. Ο άνθρωπος των Παλαιών δεν ξύπνησε και ανησυχούσε για το μηνιαίο στεγαστικό δάνειο, την εξόφληση πιστωτικών καρτών, την παγκόσμια πολιτική, τι έκανε το χρηματιστήριο, τι ώρα να πάρει τα παιδιά από το σχολείο, να καθίσει στην κίνηση για ώρες ή να τελειώσει το έκθεση που πρέπει να είναι στο γραφείο του αφεντικού μέχρι την Παρασκευή.
  • Εάν είστε ήδη αγχωμένοι και επιρρεπείς στο άγχος, τότε η ενεργοποίηση του SNS και η συνέχισή του θα ενισχύσει τα υποκείμενα ζητήματα σας
  • Χρειάζεται ακόμα βρείτε τρόπους να απογοητεύεστε στη ζωή….καθώς δεν ανοίγετε απλώς το ραδιόφωνο όταν ακούτε ότι κάτι δεν πάει καλά με το αυτοκίνητο, έτσι δεν είναι; (καλά ίσως κάποιοι το κάνουν…αλλά δεν πρόκειται να κρύψει το πρόβλημα που θα μπορούσε να επανέλθει για να προκαλέσει ζημιά αργότερα). Πάρτε ελεύθερο χρόνο, βγείτε έξω στη φύση, απομακρυνθείτε για μερικές ώρες…. αφήστε τα πράγματα να σας ξεκαθαρίσουν, δείτε τι ανησυχείτε πραγματικά, τι σας αγχώνει… μάθετε να αφήνεστε, να αποσυνδέεστε από πράγματα που δεν έχετε κανέναν έλεγχο, απλά μάθετε να ζείτε στο τώρα και να ξεχνάτε το παρελθόν ή το μέλλον.
  • Η κατανάλωση ενός μεγάλου γεύματος το πρωί δημιουργεί αποκρίσεις PNS, επομένως σας βγάζει περισσότερο από το SNS και ηρεμεί την εγρήγορσή σας

Είτε έτσι είτε αλλιώς… ΕΑΝ προορίζεται να είναι….έτοιμο….Διακοπτόμενο. Κάνε το λοιπόν 2 φορές την εβδομάδα….3 φορές την εβδομάδα….1x την εβδομάδα…αλλά όχι κάθε μέρα, καθώς αυτός δεν θα είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε. Αυτό και ακούστε πώς ανταποκρίνεται το σώμα σας…..καθώς το επίπεδο στο οποίο αγχώνεσαι για πράγματα είναι τελείως διαφορετικό από το επίπεδο που αγχώνομαι για πράγματα….άρα μπορεί να μπορώ να το κάνω 5 φορές την εβδομάδα…..αλλά μπορεί να βρεις ότι λειτουργεί μόνο για σένα 2 -3 φορές την εβδομάδα. Πιστέψτε με, αν διαπιστώσω ότι το σχέδιό μου δεν λειτουργεί για μένα ή διανύω πιο αγχωτικές στιγμές, τότε το IF τίθεται σε αναμονή. Η πραγματική δύναμη του IF προέρχεται από το να ξέρεις πότε και πώς να το χρησιμοποιήσεις… και πότε να κάνεις ένα διάλειμμα από αυτό.

Σε αυτή τη γραμμή μπορεί επίσης να είναι σημαντικό να δημιουργήστε μια μεγάλη απόκριση PNS προς τη νύχτα, ώστε να μπορείτε να αποκοιμηθείτε και να επαναφορτιστείτε ως μέρος του φυσικού κύκλου του SNS κατά τη διάρκεια της ημέρας και του PNS τη νύχτα. Εάν ο ύπνος σας διακυβεύεται, το ίδιο θα συμβεί και με την ικανότητα ανάκτησής σας να χειριστείτε το SNS την επόμενη μέρα. Έτσι μεγαλύτερα γεύματα το βράδυ (περισσότερα με πρωτεΐνες/υγιεινά λιπαρά)…πηγαίνετε για ύπνο νιώθοντας ικανοποιημένοι και χωρίς άγχος…δεν υπάρχουν νέα πριν τον ύπνο.

Εργαστείτε επίσης για τα άλλα θέματα του τρόπου ζωής και τα διεγερτικά που προκαλούν υπερβολικό άγχος στη ζωή σας και αφαιρέστε ή απλώς αποσπάστε από αυτά. Κάντε τη ζωή σας πιο γαλήνια και ευχάριστη….μην ανοίγετε μόνο το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου. (που είναι ένας κύριος λόγος που οι άνθρωποι στρέφονται στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, για να κλείσουν ουσιαστικά το σκεπτικό μέρος του μυαλού που δημιουργεί όλο τον φόβο, την αυτοαμφιβολία, την ανησυχία κ.λπ…, αλλά αυτό φθείρεται και μετά το άγχος επανέρχεται… .επομένως, οι άνθρωποι εθίζονται στα ναρκωτικά/αλκοόλ, καθώς αυτό δεν κάνει ποτέ να αντιμετωπιστεί και να αντιμετωπιστεί το υποκείμενο ζήτημα)

Στο τέλος….αν το να τρώτε όλη την ημέρα λειτουργεί καλύτερα για εσάς συναισθηματικά, τότε ίσως είναι καλύτερο να το τηρήσετε μέχρι να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τα άλλα ζητήματα από κάτω (άγχος, ανησυχία, φόβος, έλλειψη ύπνου, κ.λπ.). Εάν θέλετε να δοκιμάσετε ξανά το IF, πρέπει να ξεκινήσετε αργά και να το κάνετε μια φορά την εβδομάδα. Δείτε πώς αντιδρά το σώμα σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν προβλήματα επειδή προσπαθούν και κάνουν πάρα πολύ σκέφτονται ότι περισσότερο είναι καλύτερο… όταν δεν είναι ποτέ. Δεν υπάρχει ένας σωστός τρόπος… αλλά υπάρχουν πολλοί λάθος τρόποι. Κρατήστε το τμήμα «Διαλείπουσα» στο IF και κάντε το να λειτουργήσει για εσάς!

Πάνω φωτογραφία από Κέβιν Λαμπιάνκο

Schreibe einen Kommentar