Πώς να παρασκευάσετε ιρλανδικό τσάι για πρωινό

0
Πώς να παρασκευάσετε ιρλανδικό τσάι για πρωινό

Το Irish Breakfast Tea είναι ένα ισχυρό μείγμα μαύρου τσαγιού που είναι πλούσιο και νόστιμο. Αυτό το κάνει το τέλειο φλιτζάνι τσάι για να ξυπνήσετε. Πάρτε το όπως κάνουν οι Ιρλανδοί, με μια βουτιά γάλακτος και ίσως ένα-δυο ψιλό. Δείτε πώς να παρασκευάσετε αυτό το τέλειο φλιτζάνι ιρλανδικού πρωινού τσαγιού.

Κάτοψη του ιρλανδικού πρωινού τσαγιού σε φλιτζάνι τσαγιού με γάλα

Θέλετε να απολαύσετε την καλύτερη γεύση σε ένα φλιτζάνι τσάι Irish Breakfast; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τι είναι το Irish Breakfast tea, πώς να το παρασκευάζετε, πώς διαφέρει από το English Breakfast tea και τι να σερβίρετε μαζί του.

Αν αγαπάτε το απογευματινό τσάι, ίσως θέλετε να διαβάσετε την ανάρτησή μας στο Πώς να παρασκευάζετε τσάι Earl Grey.

Ιστορία του ιρλανδικού τσαγιού πρωινού

Οι Ιρλανδοί πίνουν περισσότερο τσάι κατά κεφαλήν από τους Βρετανούς. ο στατιστικά ας πούμε ότι το ποτό είναι λίγο λιγότερο από 5 λίβρες ανά άτομο… κάθε χρόνο!

Το τσάι στην Ιρλανδία έχει μια τεράστια και ιστορική ιστορία. Όπως θα περίμενε κανείς από αυτούς τους καταπληκτικούς αφηγητές.

Η ιστορία ξεκινά με έναν πατέρα και γιο, τους Samuel και Charles Bewley. που εισήγαγε για πρώτη φορά το τσάι στην Ιρλανδία.

„Η ιστορία μας είναι μια δυναμική περιπέτεια σε όλο τον κόσμο με πολλές ανατροπές, ιδέες και ανακαλύψεις.“ του Bewley λέει

Λόγω του υψηλού κόστους εισαγωγής, το τσάι στην Ιρλανδία ήταν για λίγους προνομιούχους.

Το 1835, ο Samuel Bewley και ο γιος του Charles εισήγαγαν «2.099 σεντούκια τσαγιού απευθείας από την Καντόνα της Κίνας στο Δουβλίνο με το Clipper ship The Hellas, σπάζοντας έτσι το μονοπώλιο της East India Tea Company και αλλάζοντας τη γεύση ενός έθνους για πάντα».

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για Η Ιρλανδική ιστορία του Bewleyεδώ.

Ιρλανδικό Πρωινό Τσάι

Αυτό το μαύρο τσάι με καφεΐνη είναι συνήθως ένα μείγμα τσαγιού Assam και Κεϋλάνης.

Αν και δεν υπάρχει τυπικό μείγμα, οι περισσότερες μάρκες ιρλανδικού τσαγιού πρωινού προσφέρουν μια βάση ισχυρού μαύρου τσαγιού Assam από την Ινδία.

Το Irish Breakfast Tea είναι γνωστό για το σκούρο κοκκινωπό του χρώμα, την έντονη γεύση και το άρωμα βύνης.

Πιο δυνατό από το αγγλικό τσάι πρωινού, οι περισσότεροι Ιρλανδοί λάτρεις του τσαγιού παίρνουν το τσάι τους με γάλα.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Λαμβάνοντας απογευματινό τσάι όπως οι Βρετανοί

Τι είναι τα τσάγια πρωινού;

Το «τσάι πρωινού» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα δυνατά μαύρα τσάγια με γεμάτο σώμα. Και είναι εξαιρετικά τέλεια το πρωί.

Η Αγγλία, η Σκωτία και η Ιρλανδία έχουν τη δική τους εκδοχή ενός κλασικού «τσαγιού πρωινού».

Ενώ είναι παρόμοια, υπάρχουν διακριτές διαφορές.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ιρλανδικού τσαγιού πρωινού και αγγλικού τσαγιού πρωινού;

Όταν εξετάζετε το πρωινό τσάι, ίσως αναρωτηθείτε τι τα κάνει διαφορετικά. Εδώ είναι ένα περίληψη από τον Frank Upton του Εισαγωγές τσαγιού Upton.

 • Αγγλικό πρωινό: Ολόσωμος και πλούσιος. Αρχικά ένα μαύρο τσάι Κίνας, αλλά τώρα περιλαμβάνει συχνά ένα ισχυρό συστατικό τσαγιού Κεϋλάνης. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει τσάγια από το Assam, την Αφρική ή/και την Ινδονησία.
 • Ιρλανδικό πρωινό: Πιο δυνατό από το αγγλικό πρωινό. Γενικά έχει ένα ισχυρό συστατικό Assam, δίνοντάς του μια γεύση βύνης.
 • Σκωτσέζικο πρωινό: Τυπικά το πιο δυνατό από τα τρία. Μπορεί να περιλαμβάνει τσάγια από την Κίνα, το Ασάμ, την Κεϋλάνη, την Αφρική ή/και την Ινδονησία.
Κάτοψη του Irish Breakfast Tea Steeping

Τι να σερβίρετε με ιρλανδικό πρωινό τσάι

Το ιρλανδικό πρωινό σερβίρεται συνήθως με γάλα και προαιρετικά ζάχαρη.

Stash Tea προτείνει τους Σούπερ ιρλανδικό πρωινό Συνδυάστε καλά με πιάτα αυγών, όπως κις, λαχανικά, μαύρη σοκολάτα, κέικ καρότου και επιδόρπια με ξηρούς καρπούς με πεκάν και καρύδι.

Οδηγός ζυθοποιίας ιρλανδικού πρωινού

ΤΣΑΪ: 1 κουταλάκι του γλυκού χαλαρό τσάι ή 1 φακελάκι τσαγιού
ΝΕΡΟ: 1 φλιτζάνι (8 fl. oz.)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 206°F
ΑΤΟΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 3-4 λεπτά

Τι χρειάζεστε για να φτιάξετε τσάι

Ιρλανδικό Πρωινό Τσάι
Κρύο νερό, φιλτραρισμένο αν είναι δυνατόν
Τσαγιέρα με εγχυτήρα
Ηλεκτρικός βραστήρας: Ο ηλεκτρικός μου βραστήρας χρησιμοποιείται σε επαφή. Λατρεύω αυτούς τους βραστήρες γιατί μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του νερού.

Ιρλανδικό τσάι πρωινού που χύνεται σε ένα πράσινο και άσπρο φλιτζάνι τσαγιού.

Πώς να παρασκευάζετε σωστά το ιρλανδικό τσάι για πρωινό

ΒΗΜΑ 1: Βράζουμε κρύο νερό.

Αδελφοποιήσεις λέει, «Να χρησιμοποιείτε πάντα φρέσκο ​​τραβηγμένο (φιλτραρισμένο αν είναι δυνατόν) κρύο νερό στον βραστήρα. Το τσάι αγαπά το οξυγόνο καθώς βοηθά στην ανάπτυξη της γεύσης. Το καλό τσάι εξαρτάται από το νερό που χρησιμοποιείτε για να το φτιάξετε.»

Είναι δυνατή η χρήση ηλεκτρικού βραστήρα τσαγιού με ρύθμιση θερμοκρασίας. Ακριβώς κάτω από το σημείο βρασμού είναι τέλειο στους 206°F.

Αν και νέα έρευνα υποδηλώνει ότι το νερό του τσαγιού στο φούρνο μικροκυμάτων είναι επιτυχώς εφικτό, εξακολουθώ να μου αρέσει να ζεσταίνω το νερό στη γωνία, για τους περισσότερους από εμάς, εξακολουθεί να συνιστάται να το βράζετε.

ΒΗΜΑ 2: Ζεστάνετε την τσαγιέρα.

Ρίξτε φρεσκοβρασμένο νερό σε μια τσαγιέρα και περιστρέψτε το. Στη συνέχεια πετάξτε το νερό.

Η προθέρμανση της τσαγιέρας επιτρέπει στο τσάι να ξεδιπλώνεται, να χαλαρώνει και να προσφέρει τη μέγιστη γεύση. Βοηθά επίσης να διατηρείται το τσάι ζεστό χωρίς να πέφτει η θερμοκρασία.

ΒΗΜΑ 3: Βάλτε το τσάι σε μια τσαγιέρα και προσθέστε ζεστό νερό.

Η κορυφαία συμβουλή της Twinings είναι να «μην ρίχνετε ποτέ βραστό νερό πάνω από ένα φακελάκι τσαγιού ή χαλαρό τσάι». Λένε ότι «αυτό συμβαίνει επειδή το βραστό νερό θα κάψει το τσάι, θα το ζεματίσει και επομένως, το τσάι δεν απελευθερώνει όλες τις μέγιστες γεύσεις του».

ΒΗΜΑ 4: Καλύψτε την τσαγιέρα και βράστε για 3-4 λεπτά.

Το μαύρο τσάι είναι καλύτερο να το βυθίζετε μεταξύ 3 και 5 λεπτών. Πειραματιστείτε με τη δοκιμή τσαγιού στα 3 λεπτά και μέχρι αλλά όχι περισσότερο από 5 λεπτά.

Αν σας αρέσει ένα πιο δυνατό φλιτζάνι τσάι, παρασκευάστε περισσότερο τσάι αντί να βρέχετε περισσότερο. Η παρατεταμένη παρασκευή μπορεί να κάνει το τσάι σας πικρό.

ΒΗΜΑ 5: Στραγγίστε τα φύλλα τσαγιού και ρίξτε το τσάι σε ένα φλιτζάνι τσαγιού.

Οι Ιρλανδοί πότες τσαγιού προσθέτουν παραδοσιακά γάλα στο 1/3 του φλιτζανιού τσαγιού τους πριν ρίξουν στραγγισμένο τσάι πάνω από το γάλα. Προσθέστε ζάχαρη αν θέλετε.

Αυτές οι επωνυμίες έχουν πάντα υψηλή βαθμολογία μεταξύ των Ιρλανδών που πίνουν τσάι:

Πώς να αποθηκεύετε σωστά το τσάι

Χρησιμοποιήστε ένα αεροστεγές δοχείο ή caddy τσαγιού για να αποθηκεύσετε τόσο χαλαρά φύλλα τσαγιού όσο και φακελάκια τσαγιού. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το τσάι σας στεγνό και φρέσκο.

Συνταγές τσαγιού που ίσως σας αρέσουν

Περισσότερες ιδέες για απογευματινό τσάι

Γάλα που ρίχνει σε ένα φλιτζάνι τσαγιού γεμάτο με ιρλανδικό πρωινό τσάι

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΦΙΤΙΣΕ ΤΟ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ!

Φροντίστε να μην χάσετε τα ίχνη αυτής της συνταγής καρφιτσώνοντάς την για αργότερα! Εάν δεν είστε ήδη, μπορείτε να με ακολουθήσετε Pinterestκαθώς και να με ακολουθείτε Facebook, Ίνσταγκραμκαι YouTube. Αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, θα μου άρεσε επίσης να με κάνατε tag στις φωτογραφίες σας και να αφήσετε μια βαθμολογία με αστέρια παρακάτω!

Συστατικά

 • 1 φλιτζάνι νερό, συν περισσότερο για την τσαγιέρα

 • 1 κουταλάκι του γλυκού χαλαρό τσάι Irish Breakfast ή 1 φακελάκι τσαγιού

 • γάλα, αν θέλετε

Οδηγίες

 1. Βράζω νερό: Εάν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικό βραστήρα με ρύθμιση θερμοκρασίας, ρυθμίστε τον στους 206°F. Βράζουμε λίγο περισσότερο νερό από όσο χρειάζεται για να ζεσταθεί η τσαγιέρα. Το φιλτραρισμένο νερό είναι το καλύτερο.
 2. Τσαγιέρα προθέρμανσης: Ρίξτε λίγο ζεστό νερό σε μια τσαγιέρα και ανακινήστε το λίγο. Πετάξτε το νερό.
 3. Προσθέστε το τσάι Irish Breakfast στην τσαγιέρα και προσθέστε ζεστό νερό.
 4. Καλύψτε την τσαγιέρα και βράστε για 3 έως 5 λεπτά.
 5. Στραγγίστε τα φύλλα τσαγιού, προσθέστε γάλα στο 1/3 του φλιτζανιού τσαγιού αν θέλετε και ρίξτε ζεστό τσάι από πάνω. Αυτό ήταν εδώ και πολύ καιρό μια συνήθεια στην Ιρλανδία να προσθέτουν το γάλα πριν από το τσάι. Πολλοί πιστεύουν, ωστόσο, ότι η καλύτερη γεύση του τσαγιού επιτυγχάνεται με την προσθήκη του γάλακτος μετά το τσάι.
 6. Προσθέστε ζάχαρη αν θέλετε.

Προτεινόμενα Προϊόντα

Ως συνεργάτης της Amazon και μέλος άλλων προγραμμάτων συνεργατών, κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Διατροφικές πληροφορίες:

Απόδοση παραγωγής: 1

Μέγεθος σερβιρίσματος: 1

Ποσότητα ανά μερίδα:

Θερμίδες: 0Ολικό λίπος: 0 γρΚορεσμένο λίπος: 0 γρΑκόρεστα λίπη: 0 γρΑκόρεστα λιπαρά: 0 γρΧοληστερίνη: 0 mgΝάτριο: 9 mgΥδατάνθρακες: 0 γρΙνα: 0 γρΖάχαρη: 0 γρΠρωτεΐνη: 0 γρ


Εσείς φτιάξατε αυτή τη συνταγή;

Ακολουθήστε με στο Pinterest για περισσότερα και χρησιμοποιήστε το κουμπί „Καρφίτσωμα“ στο επάνω μέρος της κάρτας συνταγής.

Schreibe einen Kommentar