Τι είναι το Steeplechase; – Μια Ιππική Ζωή

1
Τι είναι το Steeplechase;  – Μια Ιππική Ζωή

Όλοι γνωρίζουν το Ντέρμπι του Κεντάκι – όλα τα άλογα τρέχουν γύρω από έναν μεγάλο κύκλο, οι γυναίκες φορούν καπέλα και τελικά ανακηρύσσεται ο νικητής. Επίσης, ένα από τα άλογα κερδίζει την κούρσα.

Αλλά λιγότερο γνωστοί στο ευρύ κοινό είναι οι αγώνες στιπλ, οι οποίοι διεξάγονται cross country και περιλαμβάνουν άλματα. Είναι υπέροχες εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε. Πλήθη απλώνονται κατά μήκος της διαδρομής για να παρακολουθήσουν πολλούς αγώνες, οι οποίοι συνήθως περιλαμβάνουν εκθεσιακούς αγώνες, όπως πλευρική σέλα ή τζακ ράσελ τεριέ. Μου αρέσει να παρακολουθώ στιπλ. Είναι άλογα, μια μέρα έξω με φίλους και ένα πικνίκ όλα σε ένα.

Είχα μια ολόκληρη λίστα με στιπλ και πόντους για να παρακολουθήσω αυτή την άνοιξη, αλλά χάρη σε αυτόν τον ενοχλητικό ιό ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν. Αντίθετα, θα εκτιμήσω το στιπλ, μόνος, μέσα, και κυρίως εικονικά, εκτός κι αν μπορέσω να πείσω τη Μπέρι ότι η μυστική της φιλοδοξία είναι στην πραγματικότητα το στιπλ (μπορεί να το κάνει, την έχω δει να πηδάει τον φράχτη του αχυρώνα. Κάπως παρόμοια, σωστά?)

Ετοιμαστείτε για περισσότερες αναρτήσεις σχετικά με αυτό. Θα εκτιμήσω το καλό από αυτό ενώ είμαι κολλημένος μέσα. Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά.

The Origins of Steeplechase

Το πρώτο καταγεγραμμένο στιπλ πραγματοποιήθηκε στην Ιρλανδία το 1752 μεταξύ δύο ανδρών. Ξεκίνησε ως ένα πολύ απλό, «Το άλογό μου είναι πιο γρήγορο από το δικό σου». Ο αγώνας διεξήχθη από την εκκλησία Buttevant μέχρι το St. Mary’s Doneraile, σε απόσταση περίπου 4 1/2 μιλίων. Οι εκκλησίες επιλέχθηκαν λόγω των εξέχουσες καμπαναριές τους, που ξεχωρίζουν στο τοπίο, και ο αγώνας διεξήχθη σε όλη τη χώρα, πηδώντας πάνω από το φυσικό έδαφος.

Αυτή η μορφή ιπποδρομιών εξαπλώθηκε στην Αγγλία, όπου η πρώτη αναφερόμενη κούρσα με περισσότερα από 2 άλογα διεξήχθη το 1792. Το 1810, η πρώτη κούρσα σε μια καθιερωμένη διαδρομή πραγματοποιήθηκε το 1810 στο Bedfordshire. Το άθλημα αναπτύχθηκε και το 1839 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Grand National στο Aintree.

Πιστεύεται ότι το στιπλ ήλθε για πρώτη φορά στην Αμερική μέσω του κυνηγιού αλεπούδων. Στους ίδιους ανθρώπους που λάτρευαν το κυνήγι αλεπούδων λάτρεψαν επίσης να αγωνίζονται με τα άλογά τους σε παρόμοιο έδαφος.

Το 1895, το Εθνική Ένωση Ιπποδρομίας δημιουργήθηκε για να κρατά αρχεία, να κυβερνά, να προωθεί και να διοργανώνει αγώνες. Μερικά από τα παλαιότερα Steeplechase είναι το Maryland Hunt Cup (1894), το American Grand National (1899) και το National Hunt Cup στην PA (1909).

Ξύλο εναντίον Εμπόδιο

Ξύλο στα αριστερά, εμπόδιο στα δεξιά.

Εμπόδιο

Ονομάζονται επίσης Εθνικοί φράχτες, αυτοί είναι πλαστικοί ή χαλύβδινοι φράχτες ύψους 52 ιντσών, οι οποίοι έχουν επίσης παραδοσιακά συσκευασμένα πεύκα και ζωντανούς φράχτες. Τα άλογα με εμπόδια εκπαιδεύονται να πηδούν «με διασκελισμό» για να διατηρήσουν την ταχύτητά τους κατά την προσγείωση. Τα μαθήματα έχουν συνήθως μήκος 2-3 μίλια.

Ξυλεία

Έγινε πάνω από συμπαγείς και ακίνητους ξύλινους φράχτες ράγας που μπορεί να φτάσουν τα πέντε πόδια. Λόγω του μεγέθους των περιφράξεων και της στερεότητας των αλμάτων, τα άλογα εκπαιδεύονται να πηδούν με τόξο. Τα μαθήματα έχουν μήκος 3-4 μίλια.

Ξύλινο φράχτη – Μασίφ και ξύλινο

Steeplechase εναντίον Point to Point

Έχω πάει και στα δύο και άρχισα να αναρωτιέμαι ποια ήταν η διαφορά μεταξύ τους. Και οι δύο φαίνονται ίδιοι – τα άλογα κάνουν αγώνες cross country, πηδώντας πάνω από πράγματα. Το γκουγκλάρισμα δεν φαινόταν καν να βοηθά. Και οι δύο τύποι φυλών έχουν την ίδια ακριβώς περιγραφή.

Μια ιπποδρομία απόστασης στην οποία οι αγωνιζόμενοι καλούνται να πηδήξουν φράχτη και να παρακάμψουν εμπόδια.

Γενικός ορισμός τόσο του Steeplechase όσο και του Point to Point

Ευτυχώς, όμως, βρήκα την απάντηση και την επιβεβαίωσα με τον γείτονά μου, ο οποίος οδήγησε από ένα σημείο σε πόντο ως έφηβος, και στη συνέχεια ένας επαγγελματίας πήρε το ίδιο άλογο στα στιπλ (ο γείτονάς μου είναι μια πολύ καλή κυρία). Το Point to Point απευθύνεται σε ερασιτέχνες αναβάτες που συνήθως ιππεύουν τα δικά τους άλογα, παρόμοιο με το πώς εσείς, γενικά ενήλικες ερασιτέχνες, μπορείτε να πάρετε το άλογό σας σε μια επίδειξη αλόγων. Συνήθως φιλοξενούνται από συλλόγους Hunt και δεν έχουν χρηματικό έπαθλο. Το Steeplechase είναι το επαγγελματικό πρωτάθλημα – ο ιδιοκτήτης προσλαμβάνει έναν προπονητή, προσλαμβάνει έναν αναβάτη και δυνητικά κερδίζει χρήματα.

Γι‘ αυτό μη διστάσετε να κάνετε ένα διάλειμμα στο καθαρόαιμο σας από την πίστα ol‘ hunter/jumper και πηγαίνετε να προπονηθείτε για πόντους σε πόντους. Απλώς να γνωρίζετε ότι οι επαγγελματίες τα χρησιμοποιούν για να προπονηθούν για τα στιπλ, οπότε το κάνετε πιθανώς δεν πρόκειται να κερδίσει. Αλλά ίσως μπορείς να είσαι η επόμενη ιστορία αουτσάιντερ; Θα αξίζει τον κόπο όταν κάνουν μια ταινία για σένα!

Πότε είναι οι Αγώνες;

Το Steeplechasing εκτελείται σε κύκλωμα ελατηρίου και κύκλωμα πτώσης. Υπάρχουν αγώνες σε Τζόρτζια, Καρολίνα, Τενεσί, Κεντάκι, Βιρτζίνια, Μέριλαντ, Πενσυλβάνια, Ντέλαγουερ, Νιου Τζέρσεϊ και Νέα Υόρκη.

Τη Δευτέρα, ο Διευθυντής Ιπποδρομιών στην National Steeplechase Association, ανακοίνωσε ένα σταθερό πρόγραμμα για τους ανοιξιάτικους αγώνες που αναβλήθηκαν, έχοντας την έναρξη της σεζόν στις 20 Μαΐου 2020, με τους Spring Races Middleburg. Ωστόσο, από εκείνη την ανακοίνωση, ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια ανακοίνωσε ότι θα μείνουμε όλοι σπίτι μέχρι τις 10 Ιουνίου, οπότε το πρόγραμμα είναι βέβαιο ότι θα αναθεωρηθεί.

Έρχονται μερικές ακόμη αναρτήσεις για στιπλ – ελπίζω να απολαύσετε το να εκτιμάτε το στιπλ πρακτικά!

Εάν χρειάζεστε περισσότερο στιπλ για να σας ξεπεράσει, εδώ είναι μερικοί προηγούμενοι αγώνες που καλύπτονται στο blog:

Schreibe einen Kommentar