20 Εύκολες Συνταγές Ψαριών για τη Σαρακοστή

1
20 Εύκολες Συνταγές Ψαριών για τη Σαρακοστή

Αν τηρείτε την περίοδο της Σαρακοστής και απέχετε από το κρέας τις Παρασκευές μεταξύ Τετάρτης της τέφρας και Κυριακής του Πάσχα, έχω συγκεντρώσει νόστιμα συνταγές ψαριών για τη Σαρακοστή θα αγαπήσεις. Από απλά μαγειρευτά τηγάνι μέχρι δείπνα σε τηγάνι, κατσαρόλες και πολλά άλλα.

Κάτοψη ψημένου μπακαλιάρου με αυγά σε λευκό πιάτο για συνταγές ψαριών για τη Σαρακοστή

Και είναι αρκετά νόστιμα που δεν θα χάσετε ούτε κρέας την Παρασκευή!

Αλλά πρώτα απ ‚όλα, εάν είστε νέοι στην εποχή της Σαρακοστής, εδώ είναι μια σύντομη επισκόπηση του τι είναι η εποχή και πότε τηρείται.

Τι είναι η Σαρακοστή;

Είναι μια χρονική περίοδος 40 ημερών που κυμαίνεται μεταξύ της Τετάρτης της Τέφρας και του Πάσχα. Ένα σύνολο ημερών που αφιερώνονται για προβληματισμό και για τον εορτασμό του Πάσχα.

Έχω συμπεριλάβει πιο λεπτομερείς πληροφορίες στην ανάρτησή μου 45 Εύκολες Σαρακοστιανές Συνταγές για την περίοδο της Σαρακοστής, συμπεριλαμβανομένου του γιατί η σεζόν διαρκεί 40 ημέρες.

Γιατί μπορείτε να φάτε ψάρι Συνταγές για τη Σαρακοστή

Μερικοί μελετητές πιστεύουν ότι οι πρώτοι Χριστιανοί άρχισαν να νηστεύουν ή να απέχουν από το κρέας κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής επειδή το κρέας δεν ήταν πάντα άμεσα διαθέσιμο. Το οποίο στη συνέχεια πρότεινε ότι προοριζόταν για ειδικές περιστάσεις, θεωρώντας το ως πολυτέλεια.

Άλλοι μελετητές πιστεύουν ότι οι πρώτοι Χριστιανοί δεν έτρωγαν θερμόαιμα κρέας τις Παρασκευές λόγω του αιματοχυσμένου της σταύρωσης, που συνέβη τη Μεγάλη Παρασκευή.

«Τεχνικά, είναι η σάρκα των θερμόαιμων ζώων που είναι εκτός ορίων – ένα ζώο «που, κατά μία έννοια, θυσίασε τη ζωή του για εμάς, αν θέλετε», εξηγεί. Μάικλ Φόλεϊαναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Baylor και συγγραφέας του Γιατί οι Καθολικοί τρώνε ψάρι την Παρασκευή;

Μια άλλη θεωρία είναι ότι οι Χριστιανοί τρώνε θαλασσινά την Παρασκευή ως ανάμνηση των βιβλικών ιστοριών του Ιησού που τάιζε ψάρια στα πλήθη.

Από ποια τρόφιμα πρέπει να απέχετε κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής;

Ενώ οι Καθολικοί γενικά δεν τρώνε κρέας την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, τρώνε ψάρι.

Η Μητρόπολη του Ντάλας λέει ότι οι Καθολικοί που τηρούν τη Σαρακοστή απέχουν από το κρέας την Τετάρτη της τέφρας, τη Μεγάλη Παρασκευή και όλη την ενδιάμεση Παρασκευή. Έτσι περιγράφουν την αποχή από το κρέας.

Η αποχή δεν περιλαμβάνει χυμούς κρέατος και υγρές τροφές που παρασκευάζονται από κρέας. Έτσι, τρόφιμα όπως ζωμός κοτόπουλου, κονσομέ, σούπες μαγειρεμένες ή αρωματισμένες με κρέας, σάλτσες ή σάλτσες, καθώς και καρυκεύματα ή καρυκεύματα από ζωικό λίπος δεν απαγορεύονται. (Σαφώς, δεν επιτρέπεται να σερβίρονται σούπες με σωματίδια κρέατος.) Επίσης, επιτρέπεται η χρήση μαργαρίνης και λαρδί.

Κανονισμοί της Σαρακοστής

Περισσότερες συνταγές που μπορεί επίσης να αγαπήσετε

Αποθηκεύστε αυτό και καρφιτσώστε για αργότερα

Φροντίστε να μην χάσετε τα ίχνη αυτών των συνταγών καρφιτσώνοντάς το για αργότερα! Εάν δεν είστε ήδη, μπορείτε να με ακολουθήσετε Pinterestκαθώς και να με ακολουθείτε Facebook, Ίνσταγκραμκαι YouTube.

Schreibe einen Kommentar