Λατρεύω την φωτογραφία. Είναι ακριβώς εκεί πάνω δίπλα στην αγάπη μου για τα άλογα. Φυσικά, συνδυάζω τα δύο όποτε είναι δυνατόν.
Δουλεύω σε αυτό για λίγο, και όσο μαθαίνω περισσότερα, οι φωτογραφίες μου γίνονται πολύ καλύτερες. Το έχω μελετήσει, εξασκηθεί και ακολούθησα καλές συμβουλές άλλων και νιώθω ότι υπάρχουν πολλά ακόμα να μάθω. Θα είμαι πάντα φοιτήτρια φωτογραφίας, αλλά έχω παρατηρήσει ότι εμφανίζονται ορισμένες τάσεις που κάνουν καλές φωτογραφίες.
Υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις σε κάθε κανόνα φωτογραφίας, αλλά η ιδέα είναι να γνωρίζετε τους γενικούς κανόνες που κάνουν μια καλή φωτογραφία και μετά μπορείτε να τους παραβιάσετε.
Έχοντας αυτό κατά νου, εδώ είναι μερικά πράγματα που χρησιμοποιώ για τη φωτογραφία μου.
Κρατήστε το απλό
Το άλογό σας φαίνεται πολύ χαριτωμένο, οπότε κάνετε ένα βήμα πίσω και τραβάτε το τηλέφωνό σας. Τραβάτε τη φωτογραφία και την κοιτάτε κάτω, και υπάρχει το χαριτωμένο προσωπάκι του. Αλλά, υπάρχουν περισσότερα από το χαριτωμένο πρόσωπο του αλόγου σας σε αυτό. Υπάρχει επίσης το σετ περιποίησης πίσω του, η σέλα σας σε μια σχάρα, ένα καρότσι καθώς κάποιος λυγίζει έναν πάγκο, ίσως ακόμη και κάποιοι να στέκονται εκεί, μια σειρά από πόρτες πάγκου, πολλά κεφάλια αλόγων που κρέμονται έξω από αυτά. Εν ολίγοις – δεκάδες πράγματα που αποσπούν την προσοχή από το χαριτωμένο πρόσωπο του αλόγου σας.
Όλοι αυτοί οι περισπασμοί προκαλούν τη φωτογραφία σας να χάσει την εστίασή της και, επομένως, να έχει αντίκτυπο. Είναι οπτική ακαταστασία και ο θεατής δεν έχει ιδέα τι να κοιτάξει ή μερικές φορές γιατί τραβήξατε τη φωτογραφία.
Για να δημιουργήσετε φωτογραφίες με μεγαλύτερο οπτικό αντίκτυπο και καθαρό θέμα, διατηρήστε τον αριθμό των στοιχείων στην εικόνα σε 5 ή λιγότερο. Στο παραπάνω σενάριο, θα μπορούσε να είναι το κεφάλι του αλόγου, το στασίδι πίσω του και η σέλα, και στη συνέχεια να κόψετε όλα τα άλλα. Δοκιμάστε να τραβήξετε τη φωτογραφία από διαφορετική γωνία ή ακόμα και να μετακινηθείτε σε διαφορετική τοποθεσία για να κρύψετε την ακαταστασία πίσω από το θέμα σας.

2. Γείωση
3. Δέντρα

2. Γείωση
3. Φράχτη
4. Πύλη
Θα μπορούσατε επίσης να αφαιρέσετε το επιπλέον. Δείτε το παρακάτω παράδειγμα. Είναι μια φωτογραφία του Stu και του Berry. Είναι μια εντάξει φωτογραφία, νομίζω ότι την έβαλα στο Instagram ακριβώς έτσι.

Αλλά αν το είχα σκεφτεί περισσότερο, θα είχα κόψει τον Stu.

Προσωπικά πιστεύω ότι η βοσκή του Berry είναι μια πιο δυνατή φωτογραφία από μόνη της. Το Berry είναι το θέμα της φωτογραφίας, υπάρχουν πολλά άλλα στοιχεία, επομένως ο Stu είναι απλώς ένας περισπασμός. Αν ο Stu είχε βοσκήσει επίσης, νομίζω ότι θα μπορούσε να ήταν μια καλή προσθήκη στη φωτογραφία, αλλά επειδή δεν είναι, δεν προσθέτει τίποτα σε αυτήν.
Εξαίρεση: Όταν προσπαθείτε συγκεκριμένα να δείξετε πόσο απασχολημένο είναι το περιβάλλον ή όλα τα στοιχεία σχετίζονται ή θα το καταλάβετε όταν το δείτε.
Ο κανόνας των τρίτων
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ακούσει για αυτό – βασικά φανταστείτε ότι η φωτογραφία σας είχε τέσσερις σειρές γραμμών που διατρέχουν πάνω της, βυθίζοντας την εικόνα. Τα περισσότερα (όλα;) τηλέφωνα το κάνουν ακόμη και για εσάς καθώς τραβάτε τη φωτογραφία.

Το θέμα της φωτογραφίας πρέπει να είναι κάπου σε αυτή τη γραμμή. Δημιουργεί μια πιο ενδιαφέρουσα φωτογραφία από το να τη βάζεις στη μέση του κάδρου. Είναι ακόμα καλύτερο αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία της φωτογραφίας για να τραβήξετε το βλέμμα σας σε αυτό το σημείο. Στη φωτογραφία της Berry, ο φράχτης τρέχει στο πρόσωπό της και η γραμμή του λαιμού της πηγαίνει εκεί (φυσικά, αναμενόμενο).
Η σύνθεση είναι ένα τεράστιο θέμα προς διερεύνηση, επομένως δεν μπορώ να καλύψω τα πάντα σχετικά με μια γρήγορη συμβουλή. Αλλά απλά να ξέρετε, προσπαθήστε να κρατήσετε το κύριο σημείο της φωτογραφίας σας σε αυτές τις γραμμές.
Χρησιμοποιήστε επίσης τις γραμμές για να προσδιορίσετε την ποσότητα του ουρανού ή του εδάφους (ή οποιαδήποτε συμπαγή μάζα βρίσκεται στο παρασκήνιο). Ιδανικά θα τελείωναν κατά μήκος των γραμμών, καταλαμβάνοντας είτε το 1/3 της εικόνας είτε τα 2/3 της εικόνας.
Εξαίρεση: Όταν το θέμα είναι ακριβώς στο κέντρο και το εφέ είναι εντυπωσιακό ή θα το καταλάβετε όταν το δείτε.
Μισώ τα φίλτρα Instagram
Αυτό δεν είναι πραγματικά μια συμβουλή όσο εγώ δίνω την προσωπική μου προτίμηση. Τα προεπιλεγμένα φίλτρα instagram κάνουν τις φωτογραφίες λασπώδεις και θαμπές. Δεν είμαι θαυμαστής τους. Νομίζω ότι η επεξεργασία φωτογραφιών γενικά είναι εξαιρετική. Μπορεί να επαναφέρει την ατμόσφαιρα αυτού που αισθανθήκατε όταν τραβήξατε τη φωτογραφία και μπορεί να εμπνεύσει συναισθήματα στους θεατές, γι‘ αυτό συνιστώ ανεπιφύλακτα να αφιερώσετε χρόνο για την εκ των υστέρων επεξεργασία, αλλά αυτά τα φίλτρα… είναι χάλια.
Μπορούν να διασωθούν λίγο μειώνοντας την ένταση του φίλτρου. Κάντε διπλό κλικ στο φίλτρο όταν το εφαρμόζετε για να μπορείτε να ρυθμίσετε την ένταση.
Προσωπικά χρησιμοποιώ το Lightroom, αλλά έχω ακούσει καλά λόγια τόσο για το VSCO όσο και για το Snapseed. Είναι και τα δύο δωρεάν, ενώ το Lightroom απαιτεί συνδρομή Adobe.
Εάν δεν θέλετε να κατεβάσετε τίποτα επιπλέον, οι δυνατότητες επεξεργασίας στο Instagram δεν είναι πολύ κακές, λαμβάνοντας υπόψη πόσο απαίσια είναι τα φίλτρα. Παίξτε με τη φωτεινότητα, τον κορεσμό χρωμάτων (προτιμώ να το μειώσετε) και την αντίθεση για να δείτε πώς σας αρέσουν τα εφέ.
Προσθήκη Split Toning
Υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία, που είναι αδύνατο να δοθεί μια πλήρης περιγραφή κάθε διαδικασίας επεξεργασίας. Υπάρχουν επίσης τόσες πολλές διαφορετικές απόψεις για το τι φαίνεται καλό και προσωπικές προτιμήσεις για το πώς και τι πρέπει να επεξεργαστείτε. Ως εκ τούτου, θα δώσω απλώς την αγαπημένη μου συμβουλή, και αυτή είναι να χρησιμοποιήσω τον διαχωρισμό.
Λατρεύω το split toning. Η ανακάλυψή του ήταν σαν να βρίσκαμε το ιερό δισκοπότηρο. Αν μπορούσα να διατηρήσω μόνο μία ικανότητα επεξεργασίας, αυτή θα ήταν διαχωρισμένη τόνωση.
Το Split Toning σάς επιτρέπει να αλλάζετε το χρώμα των σκιών σας και των ανταύγειών σας ξεχωριστά. Μπορείτε να αλλάξετε ολόκληρη την αίσθηση της φωτογραφίας σας χρησιμοποιώντας τη. Και είναι ενσωματωμένο απευθείας στο Instagram, δεν χρειάζεται ειδικό πρόγραμμα!
Για να το βρείτε, επιλέξτε „Επεξεργασία“ από την οθόνη φίλτρου και μετακινηθείτε προς τα δεξιά στο „Χρώματα“ Θα δείτε την οθόνη παρακάτω στα αριστερά. Κάντε διπλό κλικ στο χρώμα που θέλετε και θα μπορείτε να προσαρμόσετε το επίπεδο του χρώματος. Αν δεν θέλετε κάτι πραγματικά έντονο, θα θέλετε να μειώσετε το χρώμα για μια πιο διακριτική εμφάνιση.


Ίσως αναρωτιέστε τι χρώματα να χρησιμοποιήσετε. Τα πιο ασφαλή χρώματα είναι τα χρώματα που αντικατοπτρίζουν την πραγματική ζωή – το φως του ήλιου είναι κίτρινο, επομένως οι ανταύγειες θα ήταν κίτρινες. Οι σκιές είναι συνήθως μπλε, γι‘ αυτό χρησιμοποιήστε μπλε σκιές. Εναλλακτικά, κοιτάξτε τον τροχό χρώματος. Θυμάστε αυτό το πράγμα από το μάθημα τέχνης;

Η χρήση δωρεάν χρωμάτων παρέχει συνήθως τα καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει χρώματα το ένα απέναντι από το άλλο στον τροχό χρωμάτων.
Αν κοιτάξετε αντίθετα από το κίτρινο, στην πραγματικότητα βλέπετε μωβ, όχι μπλε. Το μωβ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, αλλά παίξτε με τις σκιές για να δείτε ποια θα δημιουργήσει την εμφάνιση που θέλετε. Έχω διαπιστώσει ότι το μπλε ταιριάζει στις περισσότερες φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το μωβ είναι χρήσιμο για τις φωτογραφίες του ηλιοβασιλέματος. Οι κόκκινες σκιές μπορούν επίσης να φαίνονται πολύ εντυπωσιακές σε ένα άλογο, δημιουργώντας μια εμφάνιση κινηματογραφικού στυλ, οπότε πραγματικά απλά παίξτε με αυτό και δείτε τι σας αρέσει.
Μια άλλη δημοφιλής επιλογή είναι το πορτοκάλι και το γαλαζοπράσινο. Πολλά ταξιδιωτικά instagram χρησιμοποιούν αυτό το look στις φωτογραφίες τους. Συνήθως προσπαθώ να υποβαθμίσω το πορτοκάλι στις φωτογραφίες μου, επειδή έχω βαρεθεί πολύ τον πηλό της Βιρτζίνια, αλλά μπορεί να σας προσφέρει μια πραγματικά προσεγμένη εμφάνιση για το δικό σας.
Ακολουθεί ένα παράδειγμα της διαφοράς που μπορεί να κάνει ο διαχωρισμένος τόνωση. Ας ξεκινήσουμε με μια ακατέργαστη φωτογραφία του μεγάλου πίσω μέρους του Stu.

Ανέβασα ελαφρώς την έκθεση και πρόσθεσα κάποια αντίθεση, αλλά δεν έκανα τίποτα άλλο. Έπειτα πρόσθεσα όλο το split toning παρακάτω:




Είναι προσωπική προτίμηση ποιο σας αρέσει περισσότερο, αλλά μπορείτε να δείτε ότι η διαχωριστική τόνωση σάς προσφέρει διάφορους τρόπους για να προσαρμόσετε τη φωτογραφία σας. Και πάλι, αυτό μπορεί να γίνει στην εφαρμογή Instagram!
Όπως πάντα, ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε τι σας αρέσει/δεν σας αρέσει και να αποκτήσετε δεξιότητα είναι απλώς να εξασκηθείτε σε αυτό. Πάντα δοκιμάζω νέα πράγματα, γι‘ αυτό νομίζω ότι το feed μου μοιάζει με χάος. Αλλά τις περισσότερες φορές είμαι σαν παιδί σε ζαχαροπλαστείο, μαθαίνω μια νέα δεξιότητα, τρελαίνομαι γι‘ αυτήν και μετά βρίσκω κάτι άλλο για το οποίο με ενθουσιάζει. Η φωτογραφία είναι ένα πολύ διασκεδαστικό χόμπι, και κυριολεκτικά μαθαίνω κάτι νέο γι‘ αυτήν κάθε εβδομάδα.
Δοκιμάστε αυτά και πείτε μου αν κάποιο από αυτά σας βοηθήσει! Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, ευχαρίστως να βοηθήσω!
