6 Συμβουλές για ραντεβού με κοινωνικό άγχος

1
6 Συμβουλές για ραντεβού με κοινωνικό άγχος

Παλεύετε με το κοινωνικό άγχος αλλά νιώθετε την επιθυμία να βουτήξετε το δάχτυλό σας στην πισίνα; Να ξέρετε ότι αυτός ο δρόμος δεν είναι κλειστός για εσάς!

Το ραντεβού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αμφισβητήσετε το κοινωνικό σας άγχος και να αμφισβητήσετε λίγο τη ζώνη άνεσής σας. Εάν αποφασίσετε να δοκιμάσετε να βγείτε ραντεβού, είναι σημαντικό να μην είστε τελειομανείς σχετικά με αυτό. Αντίθετα, υιοθετήστε μια νοοτροπία ανάπτυξης. Μια νοοτροπία ανάπτυξης είναι η πεποίθηση ότι με τον χρόνο και την πρακτική, ο καθένας μπορεί να πετύχει αυτό που θέλει – το οποίο είναι ουσιαστικά ο τρόπος που τα πράγματα Πραγματικά δουλειά! Το χαλαρό ραντεβού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε αυτοπεποίθηση, να βρείτε υποστήριξη και να εξασκήσετε τις δεξιότητες των ανθρώπων σας.

Τα ραντεβού σε βγάζουν έξω από το σπίτι και η έξοδος βοηθά στην κατάθλιψη και τη μοναξιά. Ο αυθορμητισμός της κοινωνικής αλληλεπίδρασης βοηθά επίσης να τεθούν σε προοπτική οι ανησυχίες. Είναι χρήσιμο για να αποσπά την προσοχή των ανήσυχων ανθρώπων από το να αφήσουν τη φαντασία και τις καταστροφικές τους σκέψεις να κυριαρχήσουν. Ακόμα κι αν το ραντεβού που βγαίνετε δεν πάει άψογα (κανείς δεν είναι τέλειος) ή δεν είστε καλός ρομαντικός, μπορεί απλά να βρείτε έναν φίλο που σας παίρνει, σας υποστηρίζει και είναι σύμμαχος για την ανάπτυξή σας.

Συνεχίστε να διαβάζετε για 6 συμβουλές για ραντεβού με κοινωνικό άγχος.

Συμβουλές γνωριμιών για να απαλύνετε το άγχος σας

Όταν αποφασίσετε να βάλετε τον εαυτό σας εκεί έξω, ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές νοοτροπίας που μπορείτε να εφαρμόσετε καθώς αρχίζετε να ορίζετε ημερομηνίες.

1. Πάρτε το χρόνο σας

Το να προχωρήσετε με τον δικό σας ρυθμό στα ραντεβού μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε. Είναι μια μαθησιακή εμπειρία. Προσφέρει την ευκαιρία να παρατηρηθούν και να εξασκηθούν οι κοινωνικές δεξιότητες. Η νέα σας δουλειά είναι να μάθετε πώς το ραντεβού σας ξεκινάει τις συζητήσεις και πώς είναι οι τρόποι τους. Δώστε έμφαση σε αυτά.

Προσποιηθείτε ότι είστε ερευνητής. Χρησιμοποιήστε μερικούς από τους αρχάριους της συνομιλίας σας στο ραντεβού σας και παρακολουθήστε τις αντιδράσεις τους. Ποιο από τα θέματα και τις ιστορίες του ρεπερτορίου σας είναι επιτυχημένο; Το ραντεβού προσφέρει μαθήματα συνεργασίας. Πώς μπορείτε να αποφασίσετε ομαλά για τις δραστηριότητες και πού θα πάτε στη συνέχεια; Ανακαλύψτε τι είναι διαπραγματεύσιμο για εσάς έναν σύντροφο και τι όχι. Το να βγεις έξω με ένα άλλο άτομο είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να μάθεις να ισορροπείς το να σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου με το να σκέφτεσαι κάποιον άλλο.

2. Δοκιμάστε τις αυτόματες σκέψεις σας

Πραγματικότητα – τεστάρετε τις αυτόματες σκέψεις σας. Εάν έχετε περάσει από γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία για το άγχος, θυμηθείτε να ελέγξετε αυτές τις ύπουλες αυτόματες σκέψεις και υποθέσεις στις οποίες εμπίπτετε και να τις αντιμετωπίσετε. Εργαστείτε για να καταπολεμήσετε τις αρνητικές σκέψεις. Μερικοί άνθρωποι έχουν παράλογες, ακραίες, αρνητικές σκέψεις που αναδύονται όταν βρίσκονται υπό πίεση. Τέτοιες σκέψεις! Δεν είναι αληθινά και πρέπει να δοκιμαστούν στην πραγματικότητα και να αντικατασταθούν με πιο ορθολογικές σκέψεις! Οι αυτόματες αρνητικές σκέψεις είναι σκέψεις όπως: «Είμαι χαζός», «Κανείς δεν με αρέσει» ή «Θα το μπερδέψω» που πρέπει να φύγουν!

Επιτεθείτε σε αυτές τις σκέψεις με αυτές τις τρεις ερωτήσεις:

  1. Ποια είναι τα στοιχεία για αυτή τη σκέψη;
  2. Είναι αυτό ΠΑΝΤΑ αλήθεια;
  3. Χρησιμοποιώ παλιές, προηγούμενες εμπειρίες για να υπεργενικεύσω την κατάσταση;

Ένα άλλο είδος αυτόματης σκέψης που θα πρέπει να απαλλαγείτε όσο βρισκόμαστε σε αυτήν είναι τα «Πρέπει» Να απαλλαγείτε από όλα τα «πρέπει». Τα «πρέπει» συμβαίνουν όταν ασκούμε παράλογη, περιττή πίεση στον εαυτό μας με ακραίες επιταγές όπως «πρέπει», «πρέπει» ή «πρέπει». Ποιος λέει ότι πρέπει; Ποιος έφτιαξε αυτούς τους κανόνες; Spoiler, το έκανες, και είσαι πολύ σκληρός με τον εαυτό σου!

Ένα παράδειγμα αυτού θα ήταν να πείτε στον εαυτό σας: «Θα έπρεπε να ξέρω πώς να πλοηγούμαι τέλεια και ομαλά σε αυτήν την ημερομηνία». Πώς ακριβώς θα ξέρετε πώς να το κάνετε αυτό; Δεν έχεις πάει πολλά ραντεβού, απλά μαθαίνεις. Χαλαρώστε τον εαυτό σας. Το δογματικό «πρέπει» να μιλάει με τον εαυτό του δεν είναι απαραίτητο και τείνει να πυροδοτεί άγχος.

Μπορεί να είναι χρήσιμο να επαναπροσδιορίσετε τα «πρέπει» σας ως «πράγματα που θα κάνατε σαν να συμβεί.“ Το να τα πλαισιώνεις με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ λιγότερο απειλητικό και προκαλεί άγχος. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να πείτε στον εαυτό σας: «Θα ήθελα να είμαι χαλαρός, γεμάτος αυτοπεποίθηση και ευχάριστος στα ραντεβού». Ήδη βγαίνετε περισσότερο, άρα εξασκείτε και προοδεύετε. Θα φτάσεις εκεί!

3. Μοιραστείτε τα Συναισθήματά σας

Μοιραστείτε τα συναισθήματά σας. Μιλήστε για το άγχος σας για το ραντεβού. Μπορεί να είναι χρήσιμο να πείτε σε έναν φίλο ή στον θεραπευτή σας για τα συγκεκριμένα πράγματα που αγχώνεστε να συμβούν κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας αντί να τα σκέφτεστε ξανά και ξανά στο μυαλό σας. Μόλις εκφράσετε τους φόβους σας με λόγια, εσείς οι δύο ίσως μπορέσετε να κάνετε ένα σχέδιο σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα που σας ανησυχεί.

Ίσως ακόμη και να δείτε ότι η κατάσταση που φοβάστε είναι πολύ απίθανο να συμβεί όταν τη διατυπώσετε με λόγια και τη βγάλετε ανοιχτά. Στη φαντασία σας, ακούγεται ρεαλιστικό στον πραγματικό κόσμο, ίσως όχι και τόσο. Ίσως σκεφτείτε να πείτε εν συντομία το ραντεβού σας ότι αισθάνεστε ανήσυχοι. Το να λέτε τα συναισθήματά σας μπορεί να αφαιρέσει την αρνητική τους δύναμη. Πολλοί άνθρωποι έχουν βιώσει αγχωτικές στιγμές στη ζωή τους, και αν το ραντεβού σας μπορεί να συμπάσχει, αυτή θα μπορούσε να είναι μια στιγμή δεσμού.

4. Προετοιμαστείτε

Η προετοιμασία δεν είναι απάτη! Γνωρίζετε αυτούς τους τύπους «ζωής του πάρτι»; Διαβάζοντας για το coaching κοινωνικών δεξιοτήτων, έμαθα ότι πολλές από αυτές έχουν ένα μυστικό. Ετοιμάζονται εκ των προτέρων. Σκέφτονται προσεκτικά τα άτομα που πρόκειται να παρευρεθούν στο πάρτι και τι γνωρίζουν εάν το υπόβαθρό τους, όπως συμπαθούν και αντιπαθούν και χόμπι, και προετοιμάζουν πράγματα να πουν που θα μπορούσαν να τους απασχολήσουν. Αυτές οι κοινωνικές πεταλούδες σκέφτονται επίσης διασκεδαστικά γεγονότα που έχουν ανακαλύψει, ιστορίες στις ειδήσεις για συζήτηση και αστεία και ενδιαφέροντα πράγματα που έχουν κάνει οι ίδιοι πρόσφατα. Μπορούν ακόμη και να εξασκηθούν με διάφορους τρόπους για να πουν την ιστορία δυνατά. Φαίνεται αυθόρμητο, αλλά έχουν κάνει κάποιες εργασίες.

Πριν από το ραντεβού σας, μπορεί να σκεφτείτε πράγματα που θα μπορούσατε να αναφέρετε για τον εαυτό σας. Μερικά παραδείγματα είναι: πράγματα που έχετε κάνει αυτό το καλοκαίρι, viral βίντεο που σας άρεσε, πράγματα που έχετε διαβάσει, χόμπι ή ενδιαφέροντα που ακολουθήσατε ή ανέκδοτα για τη δουλειά ή το σχολείο σας. Οι εύκολες ερωτήσεις συνομιλίας που θα μπορούσατε να κάνετε στο ραντεβού σας περιλαμβάνουν την παλιά αναμονή, „τι κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο;“ Εάν είναι Δευτέρα ή Τρίτη, τροποποιήστε το για να ρωτήσετε, „Κάνατε κάτι διασκεδαστικό το περασμένο Σαββατοκύριακο;“ Ρωτήστε τους για τη δουλειά ή το σχολείο ή τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Αν έχετε ακούσει για τα ταλέντα ή τα χόμπι τους, ρωτήστε για αυτά. Η συμπλήρωση ενός ρούχου ή αξεσουάρ πηγαίνει πάντα καλά. Συνέχεια ρωτώντας τους πού το βρήκαν. Ρωτήστε τους για τα μελλοντικά τους σχέδια, πού θα ήθελαν να είναι σε πέντε χρόνια ή τι είναι στη λίστα τους. Εάν αυτές οι ιδέες φαίνονται κουραστικές, σκεφτείτε τις δικές σας. Μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο να έχετε μερικές ιδέες στο μυαλό σας που μπορείτε εύκολα να ανακαλέσετε κατά τη διάρκεια μιας ηρεμίας.

5. Μείνετε απασχολημένοι την επόμενη μέρα

Είναι σημαντικό να παραμείνετε απασχολημένοι την επόμενη μέρα. Πολλοί άνθρωποι με άγχος θα περάσουν την ημέρα μετά από μια απόλυτα επιτυχημένη κοινωνική εμπειρία, το «Monday Morning Quarterbacking», αυτό. Αυτό σημαίνει να ξεχωρίζεις κάθε μικρή λεπτομέρεια της ημερομηνίας και να προσπαθείς να αρπάξεις την ήττα από τα σαγόνια της νίκης. Μηρυκάζουν για το ραντεβού μέχρι να βρουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες για να καταστρέψουν. Τελικά επαναπλαισιώνουν την όλη εμπειρία ως αρνητική αν δεν είναι προσεκτικοί. Γι‘ αυτό είναι πολύ σημαντικό να κάνετε το καλύτερο δυνατό για να παραμείνετε όσο το δυνατόν περισσότερο ψυχικά απασχολημένοι μετά από ένα ραντεβού. Αποτρέψτε την καταστροφή μιλώντας με άτομα στο τηλέφωνο, βγαίνοντας με τον καλύτερό σας φίλο ή περιβάλλοντας τον εαυτό σας με τεχνολογία και χιούμορ (όπως να παρακολουθείτε αστεία βίντεο στο τηλέφωνό σας). Συνεχίστε τις επόμενες μέρες. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε όλες τις δεξιότητές σας απόσπασης της προσοχής και ελέγχου πραγματικότητας. Ο στόχος σας είναι να αποφύγετε να επιτρέψετε στις αυτόματες αρνητικές σκέψεις και την υπερβολική σκέψη σας να διαχωρίσουν την απόδοσή σας και να «βρίσκουν» ψευδώς όλα τα πράγματα που έχετε κάνει λάθος. Αυτή η παγίδα μπορεί να είναι πολύ επιζήμια, τόσο για την αυτοεκτίμησή σας όσο και για την ικανότητά σας να πηγαίνετε σε μελλοντικά ραντεβού. Μείνετε λοιπόν όσο πιο απασχολημένοι και σε εγρήγορση γίνεται, ώστε αυτές οι σκέψεις να μην μπορούν να εισχωρήσουν.

6. Προκαλέστε τον εαυτό σας για να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας

Η τελευταία μου συμβουλή για εσάς είναι να προκαλέσετε τον εαυτό σας να βγείτε έξω και να έχετε περισσότερες εμπειρίες γνωριμιών, παρά το κοινωνικό σας άγχος. Όσο περισσότερο επιμένετε και βιώσετε τι έχει η ζωή των ραντεβού για εσάς, τόσο περισσότερο θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να είστε σίγουροι για τον εαυτό σας γύρω από τους άλλους. Θα αρχίσετε να αναπτύσσετε ένα ρεπερτόριο θεμάτων για να αναδείξετε και τελικά να χαλαρώσετε και να βρείτε μια πιο θετική προοπτική. Το ραντεβού, παρά το ότι είναι κοινωνικά ανήσυχο, μπορεί να αξίζει τον κόπο για εσάς επειδή προσφέρει τόσες πολλές ευκαιρίες να εξασκηθείτε και να αναπτύξετε τις κοινωνικές σας δεξιότητες. Το ραντεβού παρέχει επίσης το πλεονέκτημα της αυξημένης πιθανότητας εύρεσης αγάπης και συντροφικότητας, κάτι που για τους περισσότερους ανθρώπους είναι μια επιθυμητή ώθηση στη γενική ευημερία και ικανοποίησή τους

Τελικές σκέψεις για ραντεβού με κοινωνικό άγχος

Το ραντεβού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αμφισβητήσετε το κοινωνικό σας άγχος και να αμφισβητήσετε τη ζώνη άνεσής σας. Με τον χρόνο και την εξάσκηση, μπορείς να πετύχεις ό,τι θέλεις. Εάν παλεύετε με το κοινωνικό άγχος, η Lucia μπορεί να σας βοηθήσει!

Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τη Lucy ή να μάθετε περισσότερα για την εμπειρία της εδώ ή σε αυτήν ιστοσελίδα εδώ.

Schreibe einen Kommentar