Dream Alliance – An Equestrian Life

1
Dream Alliance – An Equestrian Life

Με μια νέα ταινία που έρχεται, η Dream Alliance έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Ένα άλογο, που εκτράφηκε και μεγάλωσε σε ένα πρώην χωριό ορυχείων στην Ουαλία, που ανήκε σε ιδιοκτήτες της εργατικής τάξης, κατέληξε να κερδίσει το Grand National της Ουαλίας και να διαγωνιστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα στιπλ του κόσμου. Ήταν μια από τις πιο απίθανες ιστορίες – Πώς συνέβη;

Το όνειρο

Η ιστορία του Dream Alliance ξεκινά πριν γεννηθεί. Στο Cefn Fforest στην Ουαλία, η Janet Vokes αναζητούσε την εκπλήρωση στη ζωή της. Τα παιδιά της μεγάλωσαν, έκανε δύο δουλειές και ένιωθε ότι κάτι της έλειπε. Αγαπούσε τα ζώα και στο παρελθόν είχε μεγαλώσει σκυλιά και περιστέρια. Άκουσε έναν θαμώνα του μπαρ να μιλάει για ένα συνδικάτο αγώνων που είχε κάποτε τρέξει και εμπνεύστηκε.

Τον ρώτησε πώς να ξεκινήσει, και προς έκπληξή του, ακολούθησε όλες τις συμβουλές του, συμπεριλαμβανομένης της εύρεσης μιας φτηνής φοράδας για αναπαραγωγή. Πείστηκε να τη βοηθήσει με ένα νέο συνδικάτο και δημιούργησαν ένα σωματείο με τους κατοίκους της πόλης, που τελικά αυξήθηκε σε 23 άτομα, με το καθένα να συνεισφέρει 10 λίρες την εβδομάδα. Μόλις δημιουργήθηκαν, η Janet βρήκε ένα καρφί στην Αμερική με μια αμοιβή 3.500 $ και το διαπραγματεύτηκε στα 3.000 $, το υψηλότερο συνδικάτο που μπορούσε να αντέξει οικονομικά.

Το αουτσάιντερ

Οι ιπποδρομίες παραδοσιακά κυριαρχούνταν από πλούσιους ιδιοκτήτες. Οι άνθρωποι ξοδεύουν χιλιάδες έως εκατομμύρια για να φτιάξουν το τέλειο άλογο κούρσας, να εκτρέφουν το καλύτερο προς το καλύτερο και να το κρατήσουν σε τέλεια περιβάλλοντα.

Ήταν αδιανόητο για ένα άλογο που γεννήθηκε σε έναν σωρό σκωρίας, που ανήκει σε απολύτως απλούς ανθρώπους, να καταλήξει στους μεγαλύτερους αγώνες στον κόσμο και να κερδίσει. Όταν ο Dream εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σκηνή, ήταν ένας κανένας, που ανήκε σε κανέναν, και όχι ένα άλογο που έπρεπε να τον πάρουν στα σοβαρά.

Το άλογο

Ο Dream Alliance, γεννημένος το 2001, πέρασε τη νεανική του ζωή στο κτήμα της Janet (για εμάς τους Αμερικανούς, αυτό είναι μέρος ενός κοινοτικού κήπου), προτού μεταφερθεί σε έναν στάβλο ως ένα έτος.

Στα τρία του, πήγε στον εκπαιδευτή Phillip Hobbs, γνωστό ως εξαιρετικός εκπαιδευτής αλόγων κούρσας. Το συνδικάτο είχε αποφασίσει ότι χρειαζόταν τον καλύτερο προπονητή για να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από το Dream. Ευτυχώς ο Χομπς είδε κάτι στο Dream και συμφώνησε να τον αναλάβει.

Μετά από μια τέταρτη, τρίτη και δεύτερη θέση, κέρδισε τον πρώτο του αγώνα τον Ιανουάριο του 2006 στο Chepstow. Μετά από μια ύφεση, άρχισε να κερδίζει ξανά στο Perth Gold Cup τον Απρίλιο του 2007.

Το 2008, ενώ αγωνιζόταν σε έναν προπαρασκευαστικό αγώνα για το Grand National, τραυματίστηκε τόσο άσχημα που παραλίγο να καταρριφθεί. Ένα άλογο μπροστά του χτύπησε πάνω από ένα εμπόδιο, και ανακατεύτηκε, με αποτέλεσμα η πίσω οπλή του να κόψει τον μπροστινό τένοντα.

Χάρη στη γρήγορη σκέψη σχετικά με την πορεία, δεν τον έβαλαν κάτω, αλλά μεταφέρθηκαν σε κτηνιατρικό νοσοκομείο. Το συνδικάτο ψήφισε ομόφωνα να δαπανήσει 20.000 δολάρια για μια νέα θεραπεία με βλαστοκύτταρα, αν και τους υποσχέθηκαν μόνο ότι θα μπορούσε να έχει μια άνετη συνταξιοδότηση.

Περθ Gold Cup

Αντίθετα, μετά από 15 μήνες αποκατάστασης, μπόρεσε να αγωνιστεί ξανά. Κέρδισε την Εθνική Ουαλίας το 2009 με διαφορά τρία τέταρτα.

Λόγω της ταπεινής καταγωγής του και της θαυματουργής ανάρρωσης, η Dream Alliance απέκτησε πολλά μέσα ενημέρωσης κάλυψη ανεβαίνουν στο Grand National του 2010. Δυστυχώς, δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα. ο τζόκεϊ του τον τράβηξε επάνω μετά τον έβδομο φράχτη. Στη συνέχεια, διαπιστώθηκε ότι είχε μια πνευμονική πάθηση που έσκασε τα αιμοφόρα αγγεία και τον έκανε να νιώθει σαν να πνίγεται.

Έτρεξε άλλες επτά φορές χωρίς πλασάρισμα. Το σινάφι του αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να αποσυρθεί το 2012. Συνολικά, κέρδισε £138.646.

Για να απαντήσω στην ερώτηση στην αρχή – δεν έχω ιδέα πώς το έκανε. Σίγουρα το να έχεις έναν εξαιρετικό προπονητή βοήθησε, αλλά φαίνεται απίστευτη τύχη που μια ομάδα ανθρώπων θα μπορούσε να σηκώσει ένα νικητήριο άλογο.

Dark Horse: The Incredible True Story of Dream Alliance – Ντοκιμαντέρ 2015

Το ντοκιμαντέρ του Dream, Μαύρο άλογο, δείχνει ακριβώς πόσο απίθανο είναι αυτό το άλογο να πετύχει. Βλέποντας τον Alliance, να στέκεται στο μικροσκοπικό χωράφι του πίσω από τα σπίτια, περιφραγμένο με φράχτη με κρίκους αλυσίδας, το θέτει σε προοπτική. Αυτό δεν ήταν ένα άλογο που είχε κανένα πλεονέκτημα. Αυτοί δεν ήταν ιδιοκτήτες συνηθισμένοι να βρίσκονται σε πίστα. Δεν υπήρχε τίποτα στο ταπεινό του υπόβαθρο που να υποδηλώνει ένα άλογο νικητή.

Dream Horse – Ταινία 2020

Η νέα ταινία θα κυκλοφορήσει στην Αμερική την 1η Μαΐου 2020, αν και η ημερομηνία ή η μέθοδος κυκλοφορίας μπορεί να καταλήξουν να επηρεάζονται από την τρέχουσα κατάστασή μας. Άλλες ταινίες έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, οπότε ελπίζω πραγματικά να είναι και αυτή.

Οι κριτικές φαίνονται κυρίως θετικόςαν και ακούγεται ότι υπάρχουν μερικά δραματοποίηση στην ταινία που δεν είδα καμία απόδειξη στην πραγματική ζωή (φυσικά, από ταινία υποθέτω).

Συνταξιοδότηση

Η συνταξιοδότηση του Dream Alliance κατέληξε να μοιάζει πολύ με άλλα άλογα κούρσας – τώρα είναι το διασκεδαστικό άλογο κάποιου! Αυτός έχει ένα σελίδα στο facebook που εξακολουθεί να ενημερώνεται με τα πιο πρόσφατα σχετικά με αυτόν, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών και βίντεο. Φαίνεται υπέροχος και οι ιδιοκτήτες του φαίνονται πολύ ευχαριστημένοι μαζί του. Πηγαίνει σε βόλτες με μονοπάτια, σε στρατόπεδα, και μάλιστα σπούδασε λίγο πάνω από φράχτες. Πόσο απίστευτο είναι να έχεις μια τόσο εκπληκτική αγωνιστική καριέρα και μετά να συνεχίζεις ως άλογο αναψυχής κάποιου.

Φαίνεται ότι έκανε κάποια επέμβαση πρόσφατα, αλλά ελπίζουμε ότι θα αισθανθεί καλύτερα σύντομα.

Schreibe einen Kommentar