Inner Child Healing: Πώς να επανασυνδεθείτε με το εσωτερικό σας παιδί

0
Inner Child Healing: Πώς να επανασυνδεθείτε με το εσωτερικό σας παιδί

Τι είναι η Εσωτερική Παιδική Θεραπεία;

Η θεραπεία του εσωτερικού παιδιού είναι μια διαδικασία αντιμετώπισης και θεραπείας συναισθηματικών πληγών που μπορεί να έχουν προκληθεί από παιδικές εμπειρίες ή τραύματα. Αυτές οι πληγές μπορούν να εκδηλωθούν με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων περιοριστικών πεποιθήσεων, αρνητικής αυτοομιλίας και δυσκολίας στη διαμόρφωση και διατήρηση υγιών σχέσεων με τον εαυτό τους ή/και τους άλλους. Θεραπεύοντας το εσωτερικό παιδί, μπορούμε να μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να επεξεργαζόμαστε τα συναισθήματά μας με υγιή τρόπο, να χτίζουμε αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση και να δημιουργούμε πιο ικανοποιητικές και ουσιαστικές ζωές. Η θεραπεία του εσωτερικού παιδιού μπορεί να είναι ένα σημαντικό μέρος της συνολικής συναισθηματικής ευημερίας και μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να επανασυνδεθούν με τον πραγματικό τους εαυτό, να προχωρήσουν στη ζωή τους με μεγαλύτερο σκοπό. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να θεραπεύσετε το εσωτερικό του παιδιού και να επανασυνδεθείτε με το εσωτερικό παιδί σας.

Πώς ξέρετε ότι το εσωτερικό παιδί σας χρειάζεται θεραπεία;

5 τρόποι για να καταλάβετε ότι το εσωτερικό σας παιδί χρειάζεται θεραπεία

 1. Αρνητική αυτοομιλία. εάν διαπιστώσετε ότι έχετε συχνά αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό σας για τις ικανότητές σας ή την αυτοεκτίμησή σας, το εσωτερικό παιδί σας μπορεί να χρειάζεται θεραπεία
 2. Δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας εάν δυσκολεύεστε να ρυθμίσετε τα συναισθήματά σας ή διαπιστώσετε ότι συχνά αισθάνεστε καταβεβλημένοι θυμωμένοι απογοητευμένοι με τα συναισθήματά σας που το εσωτερικό σας παιδί μπορεί να χρειάζεται θεραπεία
 3. Δυσκολεύεστε να δημιουργήσετε ή να διατηρήσετε υγιείς σχέσεις εάν αγωνίζεστε να δημιουργήσετε βαθιά ουσιαστικές συλλογικές συνδέσεις και να διατηρήσετε υγιείς σχέσεις ή εάν τείνετε να προσελκύετε τοξικές σχέσεις το εσωτερικό σας παιδί μπορεί να χρειάζεται θεραπεία
 4. Δυσκολεύεστε να θέσετε όρια εάν τείνετε να βάζετε τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές σας, αγνοώντας τη δική σας διαίσθηση, χωρίς να τηρείτε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας για τις αποφάσεις σας, το εσωτερικό παιδί σας μπορεί να χρειάζεται θεραπεία
 5. Δυσκολία στην επίτευξη στόχων εάν αγωνίζεστε να θέσετε και να επιτύχετε στόχους όταν συχνά εγκαταλείπατε πράγματα και τον εαυτό σας που είναι σημαντικά για εσάς

Η εσωτερική θεραπεία του παιδιού είναι ένας ισχυρός τρόπος αντιμετώπισης και επούλωσης των πληγών από την παιδική μας ηλικία. Το εσωτερικό μας παιδί αντιπροσωπεύει το ευάλωτο, εγκαταλελειμμένο και αθώο μέρος του εαυτού μας που ήταν παρόν όταν ήμασταν μικροί. Το εσωτερικό παιδί κυβερνά και ελέγχει τις τρέχουσες πράξεις και τις πεποιθήσεις μας, επειδή συγκρατεί όλα τα συναισθήματα και τις εμπειρίες της μνήμης μας από την παιδική ηλικία, αποτελώντας έτσι την πηγή των προτύπων συμπεριφοράς και των συναισθηματικών μας αντιδράσεων ως ενήλικας.

Η διαδικασία της θεραπείας του εσωτερικού παιδιού περιλαμβάνει την επανασύνδεση και την ανατροφή του εσωτερικού μας παιδιού, επιτρέποντας στον εαυτό μας να αισθανθεί και να επεξεργαστεί τα συναισθήματα που έχουν καταπιεστεί τέσσερα χρόνια. Αυτή μπορεί να είναι μια πολύ δύσκολη και επίπονη διαδικασία καθώς γινόμαστε ευάλωτοι και μερικές φορές νιώθουμε ότι πρέπει να παραδοθούμε στις παλιές μας πληγές και τραύματα που κουβαλούσαμε μαζί μας για χρόνια ή μερικές φορές δεκαετίες. Αντιμετωπίζοντας αυτές τις πληγές μπορούμε να αφήσουμε τις περιοριστικές πεποιθήσεις, τα αρνητικά πρότυπα και τις συμπεριφορές και έτσι επιτέλους να επανασυνδεθούμε με τον αυθεντικό μας εαυτό.

6 τρόποι για να επανασυνδεθείτε με το εσωτερικό σας παιδί:

Ας εξετάσουμε 6 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να επανασυνδεθείτε για την εσωτερική θεραπεία του παιδιού:

 1. Αυτοστοχασμός: Ένας τρόπος για να ξεκινήσετε τη θεραπεία του εσωτερικού παιδιού είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο ησυχίας για αυτοστοχασμό και να εστιάσετε σε αυτό το εσωτερικό παιδί. Ξεκινήστε βρίσκοντας έναν ήσυχο, άνετο χώρο όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να είστε με τις δικές σας σκέψεις και συναισθήματα. Το να βάλετε μακριά τυχόν ηλεκτρονικά, να θέσετε το τηλέφωνό σας σε αθόρυβη λειτουργία και να κλείσετε τον υπολογιστή σας είναι το κλειδί. Καθώς κάθεστε με τον εαυτό σας, προσπαθήστε να φανταστείτε τι μπορεί να νιώθει ή να χρειάζεται το εσωτερικό παιδί σας αυτή τη στιγμή. Το να γράφεις τι σκέψεις ή συναισθήματα προκύπτουν σε ένα ημερολόγιο είναι επίσης πολύ θεραπευτικό.
 2. Αναζητήστε έναν θεραπευτή: Ένας θεραπευτής, σύμβουλος ή προπονητής ζωής μπορεί να σας προσφέρει ένα ασφαλές, μη επικριτικό και υποστηρικτικό περιβάλλον για να εξερευνήσετε τα καταπιεσμένα συναισθήματά σας και να αντιμετωπίσετε τυχόν άλυτα ζητήματα από την παιδική σας ηλικία. Μπορούν να σας καθοδηγήσουν και να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε νέα υγιή πρότυπα και στρατηγικές αντιμετώπισης για να ξαναχτίσετε την αξία σας. Πολλοί από εμάς κρατάμε μέσα μας όλα τα συναισθήματα και τα συναισθήματά μας και το να έχεις έναν καλό θεραπευτή που μπορείς να εμπιστευτείς είναι πολλές φορές ανεκτίμητο και κρίσιμο για το θεραπευτικό σου ταξίδι
 3. Εξασκηθείτε στη φροντίδα του εαυτού σας: Η φροντίδα της σωματικής συναισθηματικής και ψυχικής σας υγείας είναι σημαντικό μέρος της θεραπείας του εσωτερικού παιδιού. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πράγματα όπως να κοιμάστε αρκετά, να τρώτε μια υγιεινή θρεπτική διατροφή και να βρίσκετε δραστηριότητες που σας φέρνουν χαρά, ευχαρίστηση και χαλάρωση.
 4. Γίνετε δημιουργικοί: η ενασχόληση με τη δημιουργία δραστηριοτήτων όπως η τέχνη, η γραφή ή η μουσική μπορεί να είναι ένας πολύ υγιής τρόπος έκφρασης και επεξεργασίας συναισθημάτων. Η προσθήκη δημιουργικότητας στη ζωή σας είναι ένας διασκεδαστικός και ευχάριστος τρόπος για να επανασυνδεθείτε με το εγκαταλελειμμένο εσωτερικό παιδί σας. Το να θυμάστε τι απολαύσατε κατά τη διάρκεια της παιδικής σας ηλικίας ή ίσως αυτό που πάντα επιθυμούσατε να συμμετάσχετε και να επιτρέψετε στον ενήλικο εαυτό σας να είναι παιχνιδιάρικο είναι θεραπεία για το πνεύμα του εσωτερικού παιδιού.
 5. Συνδεθείτε με άλλους: Η οικοδόμηση και η διατήρηση υποστηρικτικών σχέσεων με άλλους μπορεί να είναι ένα σημαντικό συστατικό της εσωτερικής θεραπείας του παιδιού. Το να μοιράζεστε τα συναισθήματά σας και τις εμπειρίες σας με άλλους μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε ότι τους ακούνε και τους καταλαβαίνουν. Το να γνωρίζετε ότι δεν είστε ο μόνος που περνά αυτή τη φάση στη ζωή σας μπορεί να είναι αρκετά παρήγορο από μόνο του.
 6. Ασκήστε την αυτοσυμπόνια: το να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι κάνετε πάντα το καλύτερό σας και πάντα το καλύτερό σας σε κάθε δεδομένη στιγμή μπορεί να είναι ένας ισχυρός τρόπος για να θεραπεύσετε το εσωτερικό σας παιδί. Το να είσαι πιο παρών, να δείχνεις καλοσύνη και κατανόηση στον εαυτό σου θα εκτιμάται πάντα από τον εαυτό σου.

Τελικές σκέψεις για την εσωτερική θεραπεία του παιδιού

Συμπερασματικά, η εσωτερική θεραπεία του παιδιού είναι μια σημαντική διαδικασία που μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα και να αντιμετωπίσουμε τις συναισθηματικές πληγές και τα μοτίβα μας που έχουν διαμορφώσει τη ζωή μας κατά την παιδική ηλικία. Θα απαιτήσει να μπούμε μέσα μας, να επανασυνδεθούμε με τα ευάλωτα και συχνά παραμελημένα μέρη του εαυτού μας και να τους προσφέρουμε την αγάπη συμπόνια και κατανόηση που λαχταρούσαμε να νιώσουμε και τελικά να θεραπεύσουμε. Αφιερώνοντας χρόνο για να αναθρέψουμε και να υποστηρίξουμε το δικό μας εσωτερικό παιδί, μαθαίνουμε να εγκαταλείπουμε παλιές περιοριστικές πεποιθήσεις, συμπεριφορές και συναισθήματα που μας εμποδίζουν να έχουμε μια αληθινή αυθεντική ζωή γεμάτη πάθος αγάπη και ελπίδα. Επομένως, εάν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το δικό σας ταξίδι θεραπείας στο εσωτερικό του παιδιού, θυμηθείτε να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας και να αναζητήσετε έναν εξειδικευμένο θεραπευτή ή προπονητή εάν χρειαστεί. Ο μελλοντικός σας εαυτός θα σας ευγνωμονεί για αυτό.

Schreibe einen Kommentar