My First Gravel Race – Sacred Rides

0
My First Gravel Race – Sacred Rides

7 Σεπτεμβρίου 2022

από την Britta Berube

Η ποδηλασία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου τα τελευταία 10 χρόνια. Άλλαξα δρόμους καριέρας, αφοσιώθηκα στην εποχική εργασία και μετακόμισα για να κυνηγήσω το όνειρό μου να είμαι στη βιομηχανία ποδηλάτων. Και, ακόμη περισσότερο, να μοιραστώ το πάθος μου για την ποδηλασία – είτε ενθουσιάζω έναν πελάτη για μια επερχόμενη περιοδεία, δίνω τη δυνατότητα σε έναν αρχάριο αναβάτη να αισθάνεται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο ποδήλατό του είτε καθοδηγώ έναν επισκέπτη σε νέο έδαφος στη SW Utah. Αυτές οι στιγμές μου θυμίζουν να σκέφτομαι τους λόγους που κάνω ποδήλατο.

Gravel Pursuit:
Grassroots Gravel Bike Race στο Island Park, Αϊντάχο

Έχω οδηγήσει τον δρόμο που σας οδηγεί στο Island Park, στο Αϊντάχο (μεγαλύτερος κεντρικός δρόμος στις ΗΠΑ), πολλές φορές, αλλά σπάνια έχω σταματήσει. Είναι ο παράδεισος των snowmobiler το χειμώνα και το όνειρο ενός fly fisherman το καλοκαίρι. Το ηπειρωτικό χάσμα διατρέχει επίσης την περιοχή και προσελκύει πεζοπόρους και backpackers από όλο τον κόσμο. Είναι μια όμορφη περιοχή που πάντα ήθελα να εξερευνήσω, αλλά πάντα μου φαινόταν ότι βρισκόμουν σε μια κρίσιμη ώρα όποτε περνούσα.

Φέτος, επέλεξα να περάσω το καλοκαίρι μου ακριβώς νότια του Island Park στο Driggs του Αϊντάχο. Όντας σε κοντινή απόσταση, ήξερα ότι μπορούσα να δημιουργήσω ευκαιρίες για να ανέβω εκεί και να εξερευνήσω. Όταν έμαθα για το Gravel Pursuitένας αγώνας με χαλίκια βάσης που περνάει από την καρδιά του Μεγάλου οικοσυστήματος Yellowstone, έγραψα τον εαυτό μου.

Δεν το σκέφτηκα δύο φορές. Έχω συμμετάσχει σε πάνω από μια χούφτα αγώνες ορεινής ποδηλασίας 50+ μιλίων – δεν θα μπορούσε να είναι πολύ πιο δύσκολο, σωστά; Το πρόγραμμα ποδηλασίας μου είναι αρκετά σποραδικό, αλλά προσπαθώ να κάνω 4-5 ημέρες την εβδομάδα. Το να ακολουθώ μια ρουτίνα προπόνησης για ποδήλατο δεν είναι το αγαπημένο μου πράγμα. Θα προτιμούσα απλώς να βγω έξω και να διασκεδάσω με το ποδήλατό μου. Ήξερα ότι τα 60 μίλια θα ήταν ένα μικρό τέντωμα, αν και πάντα αντιμετωπίζω προκλήσεις με θετική στάση και ισχυρή νοοτροπία. Δεν υπήρχαν προσδοκίες για αυτόν τον αγώνα με χαλίκι. Συμμετείχα για να διασκεδάσω και να ζήσω μια νέα περιοχή δίπλα στο κάθισμα του ποδηλάτου μου.

Παραταχτήκαμε, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση και φύγαμε. Ο καθένας ξεκίνησε το δικό του ταξίδι μέχρι τη γραμμή του τερματισμού. Κάποιοι έκαναν αγώνες, κάποιοι έκαναν ιππασία για διασκέδαση και άλλοι ήταν εκεί έξω για να προκαλέσουν τον εαυτό τους. Όταν έπεσα πάνω σε ένα δίδυμο ποδήλατο με έναν μπαμπά και τον επτάχρονο γιο του, δεν μπορούσα παρά να χαμογελάσω και να σκεφτώ, τι ωραίο γεγονός να κάνεις με τον μπαμπά σου σε αυτή την ηλικία. Αργότερα, ανακάλυψα ότι αυτοί οι δύο ήταν έμπειροι συσκευαστές ποδηλάτων και ήταν σε πολλές πολυήμερες περιπέτειες. Τι φοβερός τρόπος να μεγαλώνεις.

Αντιμετώπιση της πρόκλησης Gravel με νέους φίλους ποδηλάτων

Λίγο μετά, σημείωσα πώς ένιωθα. Ζεστανόμουν ακόμα και τα πόδια μου δεν ήταν εντελώς χαλαρά — ένιωθα ελαφρώς βαριά. Ήλπιζα ότι αυτό δεν ήταν ένας δείκτης του πώς θα ένιωθαν για ολόκληρη τη διαδρομή. Συνάντησα έναν νέο φίλο, τον οποίο είχα γνωρίσει το προηγούμενο βράδυ. Είναι ένας δρομέας εξαιρετικά ποδηλάτων που αναρρώνει από έναν τραυματισμό στο ισχίο και μόλις βγήκε για μια βόλτα χαράς. Μιλήσαμε για πολλές από τις περιπέτειές του και για το πόσο ενθουσιασμένος ήταν που έκανε αυτή τη διαδρομή το καλοκαίρι, καθώς είχε κάνει μόνο χοντρό ποδήλατο το χειμώνα ανάμεσα σε περιποιημένα μονοπάτια για snowmobile για το Fat Pursuit αγώνας. Ήταν οικείο έδαφος, αλλά έμεινε εντελώς έκπληκτος από την επιφάνεια – ένα διασκεδαστικό μείγμα από όλα και πολύ λίγο από αυτό που φαίνεται να σημαίνει «χαλίκι» αυτές τις μέρες. Η διαδρομή μας οδήγησε σε κυρίως δασικούς δρόμους που ήταν χαλαροί, βραχώδεις, αμμώδεις και σε ορισμένες περιοχές με αυλακώσεις. Υπήρχε περίπου ένα μίλι ιππασίας μέσα από έναν βάλτο, 4 μίλια μονής πίστας στο ηπειρωτικό χάσμα και ένα δυνατό τμήμα πεζοπορίας με ποδήλατο που καθόταν ακριβώς κάτω από το υψηλό σημείο, το Mount Two Top. Οι 360 όψεις των γύρω κορυφών βουνών, των καταπράσινων λιβαδιών που καλύπτονται από κίτρινα, πορτοκαλί, μοβ και ροζ αγριολούλουδα έκαναν τον αγώνα για την κορυφή να αξίζει τον κόπο.

Από εδώ, υπήρξε μια γρήγορη κάθοδος ανάμεσα στα ατελείωτα χωράφια με αγριολούλουδα στο σταθμό βοήθειας 1. Οι προκλήσεις συνεχίστηκαν, τα πόδια μου συνέχισαν να βαραίνουν και το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν πώς θα τελειώσω αυτόν τον αγώνα αν είμαι ήδη δυσκολεύεται και ούτε καν στα μισά του δρόμου. Ανέφερα στον φίλο μου ότι νόμιζα ότι είχα πρόβλημα και μου είπε „γιατί;“ Αφού του είπα πώς ένιωθα, το μόνο που είπε ήταν «έχουμε όλη την ημέρα»—και είχε δίκιο. Έπρεπε να θυμάμαι ότι είμαι εδώ για να οδηγήσω και να διασκεδάσω, όχι να αγωνιστώ. Κατέληξε να με στηρίζει στον υπόλοιπο αγώνα. Θα μπορούσα να το είχα τελειώσει χωρίς την υποστήριξή του, ναι, αλλά θα ήταν πολύ πιο δύσκολος.

Gravel Bike, Mountain Bike, Road Bike: Just Ride

Τελικά φτάσαμε στον τερματισμό 6,5 ώρες αργότερα. Ήταν το μεγαλύτερο διάστημα που είχα ποτέ με ποδήλατο και άξιζε κάθε δευτερόλεπτο πόνου και να μαντέψω για δεύτερη φορά την ικανότητά μου να ολοκληρώσω αυτή τη μεγάλη βόλτα. Καθώς σκέφτομαι αυτή την περιπέτεια, και ήταν πράγματι μια περιπέτεια, συνειδητοποιώ ότι δεν είχα ασκήσει πίεση στον εαυτό μου, κάτι που είναι πολύ ασυνήθιστο για μένα. Έκανε τη βόλτα πολύ πιο ευχάριστη και είναι μια καλή υπενθύμιση του γιατί οδηγώ ποδήλατα. Για να διασκεδάσετε, να εξερευνήσετε νέες περιοχές, να γνωρίσετε απίστευτους ανθρώπους και να γίνετε μέρος μιας αναπτυσσόμενης κοινότητας. Αυτή η εκδήλωση δεν έμοιαζε με κανένα άλλο—Ήταν λαϊκό, δεν υπήρχαν μεγάλα πανό, η ατμόσφαιρα ήταν χαλαρή και υπήρχε ένα μπαρ με πατάτες για μεσημεριανό γεύμα και μια μαγειρική για δείπνο. Ήταν μια ομάδα ομοϊδεατών που συγκεντρώθηκαν για να οδηγήσουν, να φάνε καλό φαγητό και να δημιουργήσουν κοινότητα.

Το μότο μας Sacred Rides είναι ΖΗΣΕ τη ζωη στο επακρο & εξερευνήστε τον κόσμο με ποδήλατο βουνού, αλλά στην πραγματικότητα, η εξερεύνηση του κόσμου με οποιοδήποτε ποδήλατο θα δημιουργήσει μια απίστευτη εμπειρία. Είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε τις δικές σας αναμνήσεις ή να δοκιμάσετε τα όριά σας; Είτε θέλετε να κάνετε ποδήλατο βουνού είτε με χαλίκι, το Sacred Rides έχει ένα ταξίδι που σίγουρα θα απολαύσετε. Δείτε το πρόγραμμά μας στο Πρόγραμμα περιήγησης με ποδήλατο βουνού Sacred Rides — Sacred Rides.

Γιατί κάνεις ποδήλατα;

Schreibe einen Kommentar